Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Sorila, cerita pasal hari raya yang dah basi. Tapi ni bukan sebarang cerita. Ni cerita pasal kad raya. Kad raya daripada seseorang yang istimewa..Saya mengirim kad raya kepada orang ini, setelah tinggal beberapa hari lagi umat Islam akan menyambut hari raya. So, tunggu punya tunggu punya tunggu, selepas habis bulan raya, barulah saya mendapat balasan darinya.

Inilah rupa sampulnya..


Jangan marah ok..Yang Mulia Cik Suzilah Binti Zainuddin. Hiks

Mesti posmen yang anta kad raya ni bengkekk je. Motif Yang Mulia, tapi duduk umah flat? Hahaha..Sukati aku la..Lalalaa..


Kuning Di Raja

Kuning menyala. Dengan logo kerajaan berwarna keemasan yang timbul. Bereben cantik di tepi. Silalah teka siapakan gerangannya yang menghantar kad raya cantik ini kepada saya?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Inilah dia gerangan orangnya…Sultan Haji Hassanal Bolkiah

Cemana saya boleh menghantar kad raya kepada Sultan Brunei? Inilah namanya pengaruh rakan sebaya. Haha. Kami menghantar kad raya kepada Sultan Brunei dengan harapan masing-masing dapat duwet raya daripada Baginda Sultan. Tapi nan ado pun. Bila membaca pengalaman mereka yang pernah menghantar kad raya kepada Sultan Brunei dan dibalas dengan kad raya berserta cek ratusan dan ribuan ringgit, masing-masing pakat hantar kad raya jugak. Yang dah bertahun hantar kad raya kepada kawan-kawan guna online/sms, tahun ni gigih beli/buat kad raya semata-mata nak bagi kepada Sultan Brunei. Hiks

Tapi tak apelah. Walaupun tak dapat cek duit raya, tapi tetap dapat balasan kad raya. Okla tu kan? Takpe, tahun depan nak cuba lagi. Mana tau dapat Dollar Brunei 10,000. Haha berangan..

8 comments on “Kad Raya Dari Yang Teristimewa

  1. hahaha.. vudus korang!!

  2. haniamieyra on said:

    SB tak reply lagi kad aku. mesti kad aku penuh ngan cek duit. Haha

  3. Jangan ko harap!!!! hahaha

  4. jgn ko perasan dpt duit raya…..klau ko wrgngra brunai…..yalah…..kot ye……..dpt……

  5. khairul on said:

    sy pernah dpt la cek dari sultan brunei..dh biase dpt

  6. Ujie on said:

    Wah baguslah tu

  7. ummulia afina on said:

    dah tu terjun (klcc) lah………………………………………….

  8. Kenapa nak kena terjun KLCC? Tak paham teman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.