Menjejak Bumi Mahsuri – Part 3

Sesampainya di D’sa Motel selepas kembali dari Island Hopping, kami terus check out dari motel dan berkira-kira untuk menginap di hotel lain sekitar Pantai Cenang. Sebelum tu haruslah mengisi perut dahulu.

Ke tepihhhh!! Lapar niii

Dah kenyang..muka atak senyummm..

Sebelum check in di hotel di Pantai Cenang, kami mengambil keputusan untuk pergi membeli cokelat di Pekan Kuah atau lebih tepat di kedai coklat Haji Ismail Group. Hilang akal kejap tengok cokelat yang bertimbun-timbun tu. Rasa macam dalam Kilang Willy Wonka pulak. Hiks

Bestnyaaaaaa

Muka kegembiraan

Ada 3 orang yang memesan kepada saya untuk dibelikan cokelat berjenama Ritter Sport. Ape kejadah Ritter Sport tu pon saya tatau. Cari punya cari, akhirnya saya tanya je budak yang tengah susun-susun barang. Oh, ini rupanya Ritter Sport tu

Ritter Sport yang menjadi dambaan pilu semua orang

Duta Ritter Sport. Paling sedap plastik kuning. Cornflakes

Selepas memborong cokelat beraneka jenis, kami menuju ke Pantai Cenang untuk check in di Sandy Beach Resort. Kami diberi resort jenis teres. Kami bertiga di satu rumah, Wal di rumah sebelah. Resortnya luas dengan 2 katil bersaiz permaisuri (apakah??). Heehee

Selepas mandi dan berehat sekejap, kami terus menuju ke Pemandangan Indah. Ya, memang nama tempatnya “Pemandangan Indah”. Ia merupakan kawasan riadah di atas bukit yang boleh melihat pemandangan sekitar lapangan terbang Langkawi dan kawasan-kawasan lain sekitarnya. Tujuan ke sini, sudah tentulah nak mengambil gambar matahari terbenam. Keindahan yang tak dapat nak diungkap dengan kata-kata.

Nama tempat : Pemandangan Indah. Motipp??

Cantikkan?

Sunset..Subhanallah!

Boleh pandang-pandang..Jangan pegang-pegang..

Dah senja pon masih nak pose!

Si Cecep!

Sibuk berSMS dengan rakan yang dipaksa kawen dengan rela oleh ibunya. Saya nyaris-nyaris nak amik flight dari Langkawi ke JB. Motip pukul 9 ko nak nikah, pukul 6 baru bagitau?

Selain kami, terdapat juga remaja-remaja Langkawi datang melepak di sini. Ada juga yang membawa keluarga. Ada yang berjoging, duduk-duduk melihat keindahan alam dan sebagainya. Kami di atas Pemandangan Indah shingga waktu senja. Lebih kurang pukul 8 malam barulah masing-masing reti nak turun.

Page 1 of 2 | Next page