Koleksi Bacalah Sayang (Tidurlah Intan)

Sempena muka masuk sokkabar sebab suka membaca katanya kan (ptuii!!)..So, saya dengan cargasnya membeli Koleksi Buku Bacalah Sayang (nama lama dia Tidurlah Intan) apabila dioffer oleh member saya Encik Iwan. Harga yang Encik Iwan jual ialah RM80. Kalau harga pasaran pulak ialah RM180. so, memang berbaloi-baloi!

Sape kecik-kecik dulu pernah baca buku Tidurlah Intan ni? Rasanya sume pernah baca kot. Koleksi Tidurlah Intan ni diterbitkan oleh DBP melalui anak syarikatnya Dawama. Cover dia tak silap saya kaler biru, pastu ada budak pompuan ngan mak dia atas katil tengah pegang buku cerita. Pastu ada tingkap terbukak nampak bulan ngan bintang. Ni kalau tak silap la..

So untuk versi baru ni, cover dia dah jadi lain. Dalam satu set tu, ada 12 jilid buku yang mengandungi cerita moden, cerita klasik, puisi, teka-teki dan lagu. Best jugak mengimbau kenangan lama ni. Kalau dulu-dulu, memang tak mampu la nak beli. Kita bukannya orang senang. Dok pinjam je lah kat perpustakaan sekolah. So, sekarang masa untuk membalas dendam. Kalau boring-boring baca novel Ramlee Awang Murshid, bolehla saya mengadap buku cerita kanak-kanak ni pulak.

Koleksi Ceritalah Lagi pun best. Tu saing-saing dengan Tidurlah Intan la tu. Haii.. Andai dapat ku undurkan masa, kan bagus. Nak kompol sume-sume buku yang lama. Cakap pasal benda-benda lama ni, saya ada simpan lagi baju saya masa darjah satu dulu. Baju gaun corak petak-petak. Elok lagi. Nasib baik tak muat. Kalo tak, haruslah mak pakai, uols! Nanti saya nak buat entry pasal baju tu..

Ok, berbalik pada Koleksi Bacalah Sayang ni, ni la rupa bentuk dia. Saya malas nak amik gamba buku saya. Saya Google je.

So, kalo korang nak buat koleksi gak, bolehla contact saya. Nanti saya bagitau Encik Iwan. Stok adalah terhad. First come, first serve okeh..

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

7 comments on “Koleksi Bacalah Sayang (Tidurlah Intan)

  1. jejaka misterius on said:

    nak beli,nak beli… brape harganyaaa…?

  2. jejaka misterius on said:

    eh,, silap.. mcm mana cara nak belinye…

  3. auntie anis on said:

    ada lg ke stok dgn harga yg begitu? klu ada nak gek..

  4. Ada satu set lg.. Bolehla kalo nak..

  5. hanna on said:

    nak tanye, buku ni ade lagi tak?sangat berminat. TQ!

  6. shangker on said:

    nak beli satu set

  7. noor azreen on said:

    salam, nak satu set… anak tgh suka membaca ni.. ada lg tak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.

Switch to our mobile site