Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Senja semalam, saya berjaya mengkhatamkan novel terbaru air tangan penulis thriller yang tak asing lagi iaitu Ramlee Awang Murshid. 2 hari je. Tu pun sebab ada stop kejap. Kalau tak, rasanya sehari pun dah setel kot. Macam biasa, setiap kali beliau keluar dengan novel baru, saya memang tak akan lepaskan peluang untuk mendapatkannya.

Setelah puas mengembara bersama 4 siri ceritera epik thrillernya (Bagaikan Puteri, Cinta Sang Ratu, Hijab Sang Pencinta dan Sutera Bidadari) , kali ini beliau tampil dengan genre yang menjadi kepakarannya iaitu penulisan yang berintipatikan psikologi manusia iaitu novel yang bertajuk Fiksyen 302.

Sedikit tentang Fiksyen 302 ialah cerita ini mengisahkan bagaimana peguam muda yang ditugaskan untuk membela anak guamnya yang menghadapi pertuduhan di bawah Seksyen 302, hukuman mati mandatori! Bagaimana cerita ini dikupas oleh Ramlee Awang Musrhid memang seperti biasa mendebarkan dan agak memeningkan. Stress ahkak tau!!

So, kepada peminat-peminat Ramlee Awang Murshid yang tertunggu-tunggu buah tangannya yang terbaru, sila dapatkan Fiksyen 302 di toko berhampiran anda. Toko katanya. Hak hak.. Okla dah pukul 4.30 pagi ni. Gila tak tido lagi kan. Ok bai..

11 comments on “Fiksyen 302 – Novel Terbaru Ramlee Awang Murshid

  1. yo BS.. ko ada simpan projek 238? aku pernah melilau cari novel ni tapi tak ketemuan sampai hari ni..

  2. naga hitam on said:

    memang bes giler novel ni..sampaikan sye pon nak jadi giler..hahahha

  3. Hhaha jgn gile sangattt…

  4. Hanna Farsha on said:

    Arrgghh!!! buat kesekian kalinya saya gagal mentafsir pengakhiran atau dalang disebalik seluruh isi novel nihh.. bila rasa2 dah dapat agak ending and true story nye, tengok2 baru sampai mukasurat 300, petanda gerenti sangkaanku meleset sama sekali.. Ramlee, my Fav Author. HMM,, ntah bile saya leh jadi cam die,huhu..

  5. Try la tulis..mane tau boleh je cam RAM

  6. akak tertinggal satu la siri laksamana sunan,total all ada 5 buah. y ke-4 cinta sufi not sutera bidadari…hehe=)

  7. muhammad iskandar putra on said:

    Saya suka buku ni tapi ayah saya tak bagi karana mahal bolah kurang sikit tak harga tu

  8. jangan percaya sampai ceria nim tamat

  9. raudhatus sakinah on said:

    Buku2 ram mempengaruhi,kdalam alam fantasi saye.saye nk jumpe zonan

  10. raudhatus sakinah on said:

    Terbaek la fiksyen 302

  11. payahnya nak dpt ni novel..huhuhuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.