Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Tadi saya ada memekak-mekak kat Facebook pasal azam saya tahun 2012 ni adalah nak kurus! Berat gua sekarang 58kg dowh! Dulu paling berat pun pernah cecah 47kg. Tu tahun 2003 dulu la.. 8 tahun nan silam punye cerita. Hik hik. Mana nak kurus kalau hobi sekarang ialah masak dan makan?

Sape nak tengok gamba saya masa kurus dulu? Haha. Kalau uols tanak tengok pon, iols tetap nak tayang!

 

Euuwwww.. Tengok muka sendiri pon rasa nak muntah. Dengan spek separuh pipi. Kurus kering! Hitam legam. Ni rasanya lepas SPM. Tahun 1995. Membuat lawatan muhibbah ke Zoo Negara

Ni tahun 2002 kot. Alahai kurusnya haku. Kaki pun slim je. Masa ni jenjalan ke Langkawi

Ni tahun 2003. Ada Family Day kat A Famosa Water World. Rasanya berat masa ni dalam 48kg. Perut pun kempis je. Tengok jeans yang saya pakai tu. Masih terdapat ruang-ruang udara. Cuba saya pakai jeans tu sekarang. Silap-silap muat sampai betis. Nanges!

Eiiii… nak kurus macam ni balik. Masa ni vontots pun takde. Muka pon ada curve lagi. Ala-ala bujur sirih gichewww.. Hak tuih! Hak hak.. Ni tahun 2004 ke 2005 cam tula.. Kurus kan iols masa ni?

 

Marilah kita saksikan gamba last zaman kurus sebelum badan saya membesar menjadi anak badak..

 

Ni tahun 2007. Masih bekerja sebagai Programmer cabuk. Rasanya berat masa ni dalam 50kg kot. Masih ada sedikit kurus. Dapat kurus macam ni balik pon jadila.. *Matila tak bersyukur.. Kes kes..

Ok, sekarang marilah kita gelak secara berjemaah bila menengokkan Ujie Yang Gemuk pula.. Tapi gelak tu slow-slow sikit. Nanti kecik hati ahkak tau!

Ya Allah! Banyaknya daging kat peha ahkak.. Peha ke kayu balak pon aku tatau la.. Matila mengutuk diri sendirik!

Ni plak pipi dah macam pau kembang. Macam baru lepas cucuk botox pon iya. Maaakkkkkk!! Tolongggggg!!!!

Ya Allah! Ni muka bulat macam bola-bola api! Keji gilerrr!!

Abaikan daging terlebih di sana sini ittewwww… Nak buat sedut lemak boleh tak?

Bahu tebal semacam! Macam pakai pad ragbi pon iye.. Hahahaa… Cemana nak kurus ni woiiii!!???

Penat dah gelakkan saya? Gemuk kan? Beza betul dengan zaman kurus dulu.. Nama je masuk gym la apela. Kalau dah tetiap hari pagi petang siang malam bedal nasik, ape cerrr?? Eeeeiiii… Stress gilerr dengan perangai sendiri. Tapi, gemuk cemana pun, yang penting sihat, kan? Syukur, Alhamdulillah. Okla, bai.. Nak makan.. *Dasarrrrrr!!!! Hahaha

4 comments on “Ujie Kurus vs Ujie Gemuk

  1. Seronok tgk, kurus btl…….he….he….sya pn sama, mkn cuba nk kurus, mkn berselera mkn….

  2. Heheh biasalah tu.. Azam kena mantap..buat tak buat tu yg shushah sikit tu..haha

  3. DayLynn on said:

    heheheeee. . . nk gelak guling2 x bule. . .smua org kt KWSP ni pelik tgk gelak sorang2. . .
    anyway nk tanya psl invsmnt kt prudntial tu, camaner yer. . .klu nk kuarkn duit KWSP, ape syaratnyer. . .thankz. . .

  4. Heeeepppppp!!! Gelakkan ye?!! Jaga nnt! Huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.