Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Halooo.. Entry kali ni saya nak sumbatkan gambar-gambar dari FB sepanjang cuti empat hari baru-baru ni. Kawan-kawan FB mesti dah menyampah sebab ulang tayang. Wakakkaa.. Sebab dah tatau nak tulis ape, bubuh jela ape yang ada kan..

So lets uols..

Spek Baru

Dah dekat 3 tahun saya tak tukar spek. So, kali ni saya try balik frameless spec. Dulu pernah pakai masa tahun 2004 camtu kot. Tak ingatla.. Ok gak pakai frameless ni cuma kena berhati-hati sebab dia agak fragile. Dahla saya ganas. Tido main himpit-himpit je.. Hiks!

Sila abaikan hidung yang bulat macam jambu air tu.. Soalan yang nak ditanya : Mane lebih makcik? Spek ada frame ke, frameless? Ke sama je ke’makcik’kannya? *Nangesss

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

REM

PM antara saya dan Rem. Ko ada? Haha

Sila rujuk entry Artis Kesayanganku di sini. Last week, member saya Jimmy jadi photographer masa Rem diundang ke konti Gaol.FM. Saya pun paksa dia tunjuk blog saya kat Rem tapi dia tak sempat (atau dia dengki! Muahhaa). Fine! Akak redho. Tapi oleh kerana untuk tidak menghampakan saya, Jimmy pun bagi FB Rem kat saya. Saya pun dengan cargasssssnya meng’add’ dan memPM Abang Remku itteww lalu dijawabnya seperti gambar di atas. Gedixkah aku? Huhu..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kawen-kawen

No no no.. Bukan ahkak yang kawen tapi sepupu ahkak yang kami panggil Uteh. Saksikanlah gamba-gamba beliau 😉

Pose wajib lepas akad nikah

Motip tunjuk tangan macam Dr. Rozmey??

Uteh bersama mak pengantin dan mak saya

Mak saya dan kakaknya

4 Dara Pingitan. Eh choppp!! Yang baju biru tu mak dara!

Pengantin

Bakal pengantin. Opssss!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Soping @ Pasar Pagi Tanjung Karang

Pagi Isnin kami ke Pasar Pagi Tanjung Karang. Macam biasalah, beli ikan sayur, buah-buahan. Sempat jugakla mak saya sebat kasut. Bukan sepasang, tapi dua! Dia cakap kasut yang mula-mula dia beli tu dia ter’beli’ sebab ikut nafsu. Yang kasut kedua tu, baru memang betul-betul dia nak beli. Ok, fine mummy! Haha..

On the way nak ke Tanjung Karang

Muka hepi dapat bersoping

Selipa Facebook. Moteeep?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jalan-jalan Carik Makan di Aroma Ikan Bakar, Jeram Kuala Selangor

Petang Isnin pulak, saya ajak mak, sepupu, anak buah dan makcik saya makan kat Aroma Ikan Bakar. Kebetulan makcik saya puasa. Bolehla bukak puasa sekali. Kami sampai lebih kurang pukul 6.30 petang. Ingatkan dah abes awal la tu. Sekali, dah penuh daa.. Nasib baik ada satu meja tu dah abes makan. Terus saya chop kat situ. Lepas dah dapat tempat duduk, baru pilih binatang yang nak dimakan.

Lepas dah order makanan, kami lepak sambil amik gamba pemandangan matahari jatuh. Matahari jatuh katanya. Huhu.. Sunset okeh..Cantek sangat ciptaan Allah! Subhanallah..

Oh ya.. Kali ni kami order ikan terubuk, cencaru dan sotong besar. Sayur pulak kami amik kailan ikan masin. Air fresh orange satu jag, air epal dua gelas, air bali segelas. Total lima orang makan RM90! Okla kot. Makanan pun sedap. Puas hati gakla..

 Tengah beratur pilih binatang yang nak dimakan

Tantek kan?

 

 

 

 Tuan tanah kedaung

Pemandangan waktu malam

 Sepupu dan mak saya

 Mem besar

 Ini sotonnn.. Gemuk gile sotong dia

 Kailan ikan masin

 Terubuk bakar nyam nyam

 Masa kitorang nak balik, ramai lagi yang tengah beratur. Tataula pukul bape dorang dapat makan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kemas Keta

Semalam saya kemas boot keta yang dah sipi-sipi macam pusat pelupusan sampah. Keadaan asal takdela seteruk macam ni. Ni lepas saya dah punggah. Pastu baru teringat nak amik gamba dan mengeji diri sendiri di FB. Tu yang rupa macam ni… *Matila penafian sangatzz..Kih kih

Ilang akal macam sarang ularr

Harap-harap dapat bertahan selama sebulan. Wakakka..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saka?

Signbod ni saya jumpa masa amik umpan anak udang dari anak buah saya yang menangguk di Jambatan Kuala Selangor. Ni mesti kes ramai yang dah jumpa ‘mahkluk Allah’ kat sungai tu. Sebab tu signbod ni diletakkan kat situ. Eiii serammmm….

Uols beranii???

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Thaipussam

Bukan main meriah lagi sambutan Thaipussam kat kuil-kuil sekitar kampung saya kat Kuala Selangor tu. Gamba ni saya snap dari dalam keta masa nak balik Rawang. Macam hari raya kita la jugak. Baju warna-warni. Kunjung-mengunjung. Rasanya kunjung-mengunjung ke kuil je kot. Ke rumah jiran tak pasti pulak. Hiks

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ok, tamat…

One comment on “Gambar Dari FB

  1. vote for frame~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.