Jejak Kembara Tanah Rencong : Episod 3

Sambungan daripada Jejak Kembara Tanah Rencong : Episod 2

AMARAN : Entry ini akan dipenuhi dengan gamba-gamba yang baaaaaanyaakkkkk giler.. Enjoice!

Lupa plak, sebenarnya lepas balik makan malam tu, kitorang tak terus tido tapi membuat kira-kira bape juta lagi duit yang tinggal. Kang sedap je belanja sana-sini, pastu dah tak boleh nak bayar sewa bilik pulak. Haa, duduklah kat Pulau Weh tu jadi nelayan! Kan? Sambil tu asing-asingkan jugak duit untuk aktiviti besoknya. Bape juta untuk bayaran bilik, bape juta untuk diving dan snorkeling, bape juta untuk transportation. Camtulah.. Tak main puluh-puluh ke ratus-ratus ke. Kita main juta-juta je kat sana. Hiks!

Kalau tak cukup duit rupiah, tu duit ringgit tu bakal dikorbankan di money changer!!

Lepas dah diskas-diskas pasal duit, kami mengambil kata sepakat untuk menyelam dan snorkeling pagi esoknya nanti. Tapi yang sedihnya, saya tak boleh nak join budak berdua tu diving. Ahkak rabun dek. Goggle yang diving centre tu sediakan pun yang takde power. Kang kalo saya menyelam jugak, apa yang nampak? Oleh itu, saya redha jelah dengan hanya bersnorkeling. Goggle untuk snorkeling tu ada gak power sikit walaupun tak banyak. At least nampak jugakla ikan-ikan berenang. Gittew..

Kami dah janji nak jumpa dengan tuan punya diving centre tu pada jam lapan pagi. Jam 6 pagi saya dah terbangun. Lepas solat Subuh saya buat air dan lepak kat balkoni kejap. Sempatlah ketuk bilik Syahir soh dia bangun.

Dalam pukul 7 saya turun dan saja amik-amik gambar. Lawanya lah pemandangan waktu pagi. Pastu Suzana dan Syahir join sekali. Kami amik gamba sampai ke jeti di hujung sekali. Berposing sakan. Kah kah.. Ada gaya yang hanya sesuai untuk majalah Mangga dan URTV. Tukang amik gambanya Suzana. Yang jadi mangsa, saya dan Syahir. Selagi dia tak puas hati, masaklah kami kena jadi model. Lenkali amik kelas fotografi dulu okeh. Huhu..

Nah saksikanlah gamba-gamba di Pantai Iboih di waktu pagi..

Page 1 of 6 | Next page