Cintaku Tertumpah di Dunia Dua Benua : Hari I Part I

Assalamualaikum.. Ada orang tak? Ada tak yang ternanti-nanti update dari ahkak? Huhu..

Alhamdulillah, saya selamat kembali ke Bumi Malaysia jam 7 pagi hari Ahad lepas selepas menempuh perjalanan balik selama 11 jam! Lumpuh pinggang ahkak!

Sorry banyak-banyak sebab ahkak lambat munchol dengan entry pasal Turki ni. Nak tulis entry ala-ala travelog ni agak renyah sebenarnya. Bukan ape. Nak ingat nama tempat (maklumlah, dah tua cepat lupa dek..), nak edit gamba, nak sumbat gamba lagi. Mujur saya jenis yang akan tulis notes dalam handphone atau buku kecik supaya tak lupa apa-apa aktiviti saya semasa melancong. Jadi saya rujuk je kat situ.

Pastu time rajin, nak gakla letak info serba sedikit pasal tempat yang dijejak tu. So kena Google la pulak. Tapi demi pembaca saya yang sudi baca blog mengarut ni, saya bertabah jua menulisnya. So, sila baca setiap hurup, baris, perkataan, ayat, perenggan dan nota bacaan seperti titik, koma, titik dua bertindih dan sebagainya sampai habis ye. Hiks!

Kan? Dah tiga perenggan tulis bunga-bunga, tak masuk-masuk lagi cite pasal Turki. Keji sungguh!

Seperti yang telah saya poyo-poyokan di FB sebelum ni, bahawa saya akan melancong ke Turki bersama dengan Trip Prudential BSN Takaful. Sebelum tu tengkiu saya ucapkan kepada semua client Takaful yang amik plan takaful dari saya (walaupun ada yang saya paksa! Kah kah) dan jugak tengkiu kepada kampeni yang saya sayangi Prudential BSN Takaful yang bagi saya peluang menjadi sebahagian daripada keluarga besar mereka.

Oh sebelum tu nak jugak cite sikit kekejian saya pasal tersilap tarikh nak ke Turki ni. Oleh kerana saya tak datang briefing yang diadakan oleh pihak travel agent (sebab saya pegi Banda Acheh masa tu), jadi dalam sepengetahuan saya, trip ke Turki ni adalah pada 12 Mac, hari Isnin malam. So bila mak saya tanya, kawan-kawan tanya, saya bagitau dorang yang saya akan ke Turki pada Isnin malam. Nampaknya ramalanku salah belaka.Rupa-rupanya, memang lah peginya hari Isnin tapi nak kena berkumpul kat KLIA pada hari Ahad malam sebab flight ke Turki tu adalah pada hari Isnin, jam 12.30 pagi! So bila dah tau yang hari Ahad dah nak kena berkumpul kat KLIA, barulah saya terhegeh-hegeh nak carik traveller chargerlah, balik Sungai Choh jap jumpa maklah, amik baju kat dobilah dan macam-macam lagila benda nak kena buat. Sape yang salah? Sendiri lah kan? Rasain!

Eh dahlah! Banyak benar merepeknya ni. Mari start sekarang! Baiklah, marilah kita bersama-sama menyelusuri perjalanan saya ke Turki baru-baru ini.

Saya ke KLIA dihantar oleh anak buah saya Didi sebab sepanjang 7 hari trip saya nanti, saya nak tinggalkan keta saya kat dia untuk dia repair. Saya gerak dari Kotadem lepas solat Asar, lebih kurang pukul 5 petang dan berjanji akan bertemu dengan Didi di Perodua Balakong. Selepas kutip Didi di Balakong, saya singgah pulak rumah member di Kajang dengan tujuan nak meminjam baju sejuk beliau. Akak ada 3 helai je dek. So, kebas lagi 2 helai dia punya. InsyaAllah cukupla bekalan akak nak berpoyosing di Turki kelak. Kah kah!!

Dah amik baju, teruslah kami ke KLIA. Sampai kat KLIA lebih kurang jam 7.30 malam walaupun kami dijadualkan untuk berkumpul di sana pada jam 9 malam. Semangat lebey bak kata Syahir. Ada aku kesah? Biarr arr!! Huhu..

Ibu & Anak.. Alhamdulillah, Abang Din layak bersama-sama trip PruBSN pada tahun ni. Congrats bro!

Tak lama kemudian, saya lihat ramai kawan-kawan yang lain mulai tiba. Jam 9 malam, kami mula beratur untuk check-in luggage. Lama jugak nak tunggu. Maklumlah, trip kali ni, seramai 94 orang yang akan bersama-sama ke Turki.

Bersama kakak-kakak yang hebat-hebat!

Setel semua, saya dan beberapa orang lagi lepak-lepak di KFC sebelum diarahkan masuk ke waiting room. Penerbangan dijadualkan pada jam 12.30 malam.

Page 1 of 8 | Next page