Cintaku Tertumpah di Dunia Dua Benua : Hari III Part I

Sambung lagi dari Cintaku Tertumpah di Dunia Dua Benua : Hari II Part II..

Hari ketiga di Turki merupakan hari terakhir kami di Cappadocia. Destinasi kami seterusnya ialah Ankara. Sebelum tu, apa kata kita tengok dulu peta Turki..

Ni la dia peta Turki – bersempadan dengan Bulgaria, Iraq, Syria, Georgia

So, sampailah masanya kami mengucapkan selamat tinggal kepada destinasi kami yang pertama iaitu Cappadocia atau digelar Valley of the Fairy Chimneys yang terletak dalam Wilayah Nevsehir.

Cappadocia atau digelar Valley of Fairy Chimneys

Sementara menunggu waktu sarapan jam 6.30 pagi, saya dan roomate saya, Memey mengambil peluang untuk bergambar di sekitar hotel kami. Yelah, sebelum ni kuar-balik otel-tido. Tak sempat nak jalan-jalan sangat kat kawasan hotel.

Untuk pengetahuan, hotel yang kitorang duduk ni dikelilingi oleh gua. Kalau ikutkan perancangan asal, kami dapat duduk di cave boutique hotel (gua yang direnovate jadi hotel) tapi malangnya masa tu kerajaan Turki ada konvensyen apentah. Habis semua boutique hotel dorang sapu. So, kitorang dapat duduk hotel yang dikelilingi gua je. Jadilah, daripada takde. Haha..

Patutnya duduk hotel camni…

Feeling-feeling orang gua

Dapat macam ni je…

Bolehlaa….

Pemandangan di belakang hotel

Hi! Saya Memey.. *bukan bini Norman Hakim tau..hehe

Ada kucing lagi.. Lagi sekor lari pulak..

Haha.. Sepet sebelah

Dah puas bergambar, kami terus gi sarapan. Selepas sarapan, mengangkut pulak beg-beg untuk dimasukkan ke dalam bas. Sayu je nak tinggalkan Cappadocia tu. InsyaAllah ada rezeki, boleh datang lagi..

Lebih kurang jam 7.30 pagi, kami mula meninggalkan hotel. Sempat singgah kejap kat Pigeon Valley untuk group photo..

Sebahagian je ni.. Ni dari satu bas.. Lagi dua bas tak sampai lagi

Merpati terbang sekawan

Page 1 of 3 | Next page