Cintaku Tertumpah di Dunia Dua Benua : Hari III Part III

Sampai tiga part katanya. Apa nak buat, memang pesen akak suka membebel. So, cite pendek jadi panjang. Hak hak..

Takpela, mehla kita sambung episod Cintaku Tertumpah di Dunia Dua Benua : Hari III Part II ye. Sebab akak tau, korang mesti nak tau cite pasal akak kena tahan dengan kastam Turki. Nak gelakkan akak la tu.. Cis!!

Oke, kami tiba di Domestic Airport Ankara lebih kurang jam 4.30 petang. Seperti biasa, kenalah lalu pemeriksaan kastam dulu..

Beratur untuk pemeriksaan kastam

Tetiba sampai giliran saya lalu kat body scanner tu, tetiba bunyi “Tett!! Tett!! Tett!!“. Dah cuak gak, apekebenda aku bawak ni. Tali pinggang memang tak pakai.. Dah la sebelum ni dorang suruh saya bukak topi yang saya pakai sampai paksa-paksa tapi saya tak nak. Saya cakap “Cannot, this is hijab“. Haha hijabla sangat. So, masa tu lepaslah. Tapi yang kali ni berbunyi memang tak lepas. Dah lalu sekali lagi pun sama. Last-last, pegawai kastam tu cakap “Take off your shoes!“. Fine, dengan terkesip-kesip, akak pun bukak kasut Pua Chu Kang tu dan lalu lagi sekali kat scanner tu. So, sukses!! Agaknya kat kasut tu banyak benau tali. Tu yang sangkut tu..

Best gak dapat bukak kasut. Baru lega kaki. Padan muka! Mengambil sangat konsep BEAUTY IS PAIN kan? Rasalah kau pakai boot Pua Chu Kang tuh sampai nak jalan pun dah macam Si Cecep.. Haha gelakkan diri sendiri..

Boot Pua Chu Kang yang didetect sebagai object berbahaya

Lega kaki ku..

Lega dalam cuak.. Jahat bebudak ni amik gamba iols

Lepas dah setel dengan kastam, masing-masing dapat tiket flight sorang satu. Masih menggunakan perkhidmatan Turkish Airline dari Ankara ke Istanbul. Tataula ada flight lain tak selain Turkish Airlines ni..

Teket

Sambil menantikan waktu penerbangan pada jam 6.15 petang, kitorang jenjalan dulu dalam aiport tu. Sempatlah saya beli fridge magnet lagi.. Henpon pulak abes bateri, so memula nak caj guna mesin ni, tapi malas pulak nak berdiri tegak kat situ, so kensel!

Mesin pengecaj henpon

Dan Alhamdulillah, rezeki saya murah lagi kat airport ni. Ada pulak lagi sorang brader nak belanja askrem. Kecik tapak tangan, nyiru hamba tadahkan. Wah gitu…

Chocolate fountain

White chocolate pulak..

Askrem Choc’nette.. Brader baju biru – Mejar Muhammad ni yang nak belanja..Tengkiu Mejar!

Choc’nette %100 gercek cokolata oldugunu biliyor musunuz! Tah hape maknanya ntah. Tapi sila baca dalam loghat Kelate. Mesti comel bunyinya.. Hiks!

Satu kon askrem ni berharga 8 Turki Lira atau lebih kurang RM14. Memula dia letak pisang, pastu strawberry dan buah apetah lagi. Pastu baru dia tuang dengan coklat. Nyam nyam gakla rasa dia..

Ni la rupa askrem tersebut

Flight berlepas tepat jam 6.15 petang. Tak lama lepas terbang, kami dihidangkan dengan kudap-kudapan berupa roti dan air. Belasah je la..

Jom piknik!

Model iklan ubat gigi. Kejih!!

Turkish Airlines – Europe’s Best Airline katanya..

Satu jam kemudian, akhirnya kami tiba di Istanbul..

Pemandangan malam di Istanbul dari dalam flight

Page 1 of 4 | Next page