Bengkok di Bangkok : Bahagian I

Sawadeeka.. Bertemu semula kita di entry Bengkok di Bangkok. Akak try menggigihkan diriew untuk menulis entry ni walaupun hormon kemalasan tak dapat nak dibendung lagi. Entahla, nape lately akak jadi pemalas. Semua benda akak malas buat. Makan je akak rajin. Adakah akak dah nak menopos? Choiii!!

Oklah, kita mulakan la ye cerita perjalanan akak ke Bangkok ni. Alhamdulillah, akak qualify untuk Trip Prudential BSN Takaful yang contestnya diadakan pada Oktober tahun lepas. So, sape-sape yang qualify, tripnya dijadualkan pada 11-13 Mei baru-baru ni. Seramai lebih kurang 70 orang yang menyertai trip kali ni termasuk 5-6 orang daripada pihak management serta CEO kami Mr. Azim Mithani. Sebenarnya ramai lagi yang qualify tapi mungkin atas sebab-sebab tertentu, dorang tarik diri dan amik wang tunai dari PruBSN Takaful sebagai ganti. Tapi, oleh kerana akak memang suka berjalan (nanti nak cek ada tak tahik lalat kat tapak kaki), akak tetap nak pegi walaupun diberitakan cuaca di Bangkok masa tu bersuhu 40°C. Dahla masa tu tak sihat. Batuk dan selsema menyerang! Tambahan pulak akak takde geng yang pegi sekali. Tapi akak ni kan huru-hara. Tak kisah ada geng ke tak, boleh aje. Kang sampai Bangkok tu, pandai-pandaila akak masuk geng sape-sape. Hiks!

Macam biasa, trip kali ni pon akak dihantar oleh anak buah. Sementara tinggalkan keta kat dia, boleh dia tolong serviskan. Huhu..

Penerbangan kami dijadualkan pada jam 1.20 tengahari tapi dah kena ada kat KLIA pada pukul 10.20 pagi. Bukan main awal lagi. Ikutkan aje. Sampai je KLIA, lepas dah setel check in luggage tu, akak gi sarapan dulu. Lapa daa.. Kali ni makan kat Kopi Time..

14 hengget!!

Setel makan, dekat pukul 12, akak pon gerak ke terminal. Lepak dalam sana la senang.. Oh ya! Trip kali ni kitorang naik Thai Airways. Ni la rupa teketnya..

Lepas dah boleh masuk dalam waiting area, macam biasalah.. Amik gambo dulu..

2 jejaka mantop. Mantop ke? Kih kih

Pukul 1, kitorang dah bleh masuk dalam flight. Masuk je, nampak pulak Abang Matno yang qualify untuk duduk di Business Class! Venchi hakak… Tengokla dia nihh!!

Lantas akak dan Faizal pun menyebok gak amik gambo dalam Business Class. Siap ko Abang Matno!! Tahun ni, kitorang pulak rampas takhta okeh..

Tepat jam 1.20 tengahari, pesawat mula meninggalkan landasan. Bye KL!

Selepas lebih kurang 40 minit, kami dihidangkan dengan makan tengahari. Special meal untuk Muslim.

Sebelum terbang tu, saya sempat bersms dengan si budak Syahir. Dia soh amik gamba awek Siam. Nah uols!!! Ni la rupa awek stewardess Siam..

Comel kan?

Hampir 2 jam penerbangan, akhirnya bumi Bangkok kelihatan dari udara.. Nampak tersusun je..

Landing je kat Suvarnabhumi Airport, saya tengok cuaca bukan main panas berdenting. Humang aaiii.. Seb baik dah siap-siap bawak sun block. SPF 65 lagi okeh! Kalo itam gak tataula kan.. Unik betul airport dorang. Entah bentuk ape pun akak tatau.. Macam rupa ulat bulu pon ada.. Haha..

Ya.. Konfem dah ada kat Bangkok. Tulisan Siam dah kuar dah…

Acara wajib.. Amik gamba dulu..

Tengok akak pose.. Elok je berdiri tegak..

Tapi tukang amik gamba tak puas hati..

Nak jugak soh akak jadi Sheeda Angkat Kaki.. “Aku sudah tidak percaya padamu lagi, lebih baik aku segera angkat kaki” *tetiba

Kasi close up plak

Page 1 of 3 | Next page