Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Haa!! Tajuk entry je dah menunjukkan riak dan takabbur. Biasalah orang Melayu. Baru dapat sikit, dah eksyen. Hiks! Yang penting – Aku ada.. Kau ada? Gittew konsep entry akak kali ni..

Apebenda yang akak merepek-repek pasal Skyline la.. Jakunla.. Riak la.. Kan? Cenggini ceritanya. Bestfrench akak si Suzana tu, dia cite kat akak yang dia naik Skyline member dia. Akak memang la pernah dengar pasal Skyline ni. Biasalah, kereta laju. Nama pun dah best. Pastu glamer pulak sebab digunakan dalam cite Fast & Furious. Tapi rupabentuk, isi dalam semua tu akak tak bape nak tau sangat. So, bila asyik dipasak-pasak cerita pasal Skyline ni, akak pon macam “Eh, nak naik gakla“. Camtu..

So, masa ex-hosmet akak nak kawen kat Batu Pahat awal bulan aritu, akak ajak Suzana pegi. Sambil tu akak cakap kat dia “Beb, cuba ko bayangkan.. Kita pakai kebaya, pakai tudung, pastu pakai kasut tumit tinggi, spek mata hitam letak atas kepala, pastu kuar dari Skyline beb.. Perrghhh!!! Caraaaaa dowh… Pompan plak tuh yang drive Skyline. Cuba ko cakap kat member ko tu nak pinjam Skyline dia nak bawak gi Batu Pahat. Bleh tak?” Huhu.. Keji tak imaginasi akak? Tapi jangan terkejut uols! Suzana hampir berjaya memuaskan nafsu serakah akak. Tetapi malangnya sehari sebelum nak pegi Batu Pahat tu, tayar belakang Skyline tu ada problem. Kebetulan pulak akak tak jadi gi Batu Pahat, so kensel nak naik Skyline dan akak pasrah serta redho je *padahal kuchiwa!

Selang seminggu (Sabtu lepas, 16 Jun), agaknya memang rezeki akak nak naik Skyline. Akak nak gi Arau melawat budak sekolah iaitu Syahir kat UiTM Arau dan nak join event yang dia organize untuk warga Arau. Sekali lagi akak menchoba nasib cakap dengan Suzana mintak dia pinjam Skyline member dia tu. Dapat okeh! So, selepas beberapa masalah domestik seperti bateri, lampu dan tayar berjaya diselesaikan, akhirnya kami vrrommmm vrrooommmm meluncur laju dari Kotadem ke Arau dengan Skyline! Woooohoooooo!!!!

Lepas member dia anto keta tu ke Kotadem, Suzana bawak keta tu ke rumah akak. Yelah, nak letak barang-barang, beg dan segala macam yang nak dibawak ke Arau.

Nur (cahaya lampu) yang mengiringi Skyline di depan umah akak..

Vontots Skyline

Ko hengat ko chantek posing cam nih??

Gedik sana gedik sini

Skyline GTR 34

Semasa nak mengemas barang-barang yang nak dibawak ke Arau dalam keta, akak tengok, apekejadah batang-batang besi macam paip ni berselirat dalam keta tu. Ohhh! Rupanya owner keta tu dah siap modified jadi keta racing sebab dia selalu gak join racing-racing ni. Dengar je enjin mengaummm!! Vrrrooommm.. Memang terujalah nak naik!

Sorry, gelap uols.. Tapi kalo perasan, tu la dia palang-palang besi tu

Kami bergerak ke Arau pada tengah malam Sabtu, lebih kurang 12.50 pagi. Dengan anggaran 4 jam, kami bajet akan sampai di Arau pada jam 5 pagi camtu. Hotel di Arau dah siap dibooking oleh Syahir. So, kira setel la. Bila duduk je dalam keta tu, akak pun macam orang jakun. Padahal apa bestnya Skyline pon akak tatau lagi. Maklumlah takde pengalaman. Terpengaruh sebab bila dengar Suzana citer je. Nampak sangat mudah diperdaya. Hihi..

Bila keta start gerak je, akak pun menjerit “Wooohooooo!! Aku naik Skyline!! Tengkiu beb sebab memuaskan napsu serakah aku“. Begitu akak mengucapkan terima kasih kat Suzana. Pompan tu tergelak-gelak je. Kong ajo! Haha.. Kami masuk hiway dari Tol Kotadem dan bermulalah perjalanan dan pengalaman mendebarkan akak bersama Skyline membelah malam…

Memula Suzana drive rilek lagi. Biasalah dalam 120km/j-140km/j camtu. Lagipun lori agak banyak. So, tak bleh nak pecut sangat. Lepas je dari Bukit Beruntung, pompan tu mula meroyan. Akak jeling meter jadi 160km/j. Pastu naik 180km/j. Pastu naik lagi 200km/j. Selamba tak gegar! Kat corner pon rilek je. Satu point untuk Skyline! Syabasss!! Pastu setiap kali tukar gear, rahim akak rasa nak gugur sebab tersentak-sentak. Apebenda tu? G-Force eh? Entah, tak retilah haku.. Hah! Dah nak naik sangat kan.. Hambek!!

So malas nak layan kecut perut ni, akak rilek je sambil borak-borak dengan Suzana. Bunyi enjin memang mengaum jela. Kejap-kejap bunyi turbo keluar bila Suzana drop gear. Cemana akak nak tulis bunyi dia pon tatau. Camni kot – “Huuuuuuuvoooompsssssssssssshhhhhhhh” Hihi.. Atau  pun bila keluar spark atau akak panggil kentut berapi dari ekzos, kitorang akan terjerit-jerit gembira macam orang hilang akal. Ye arrr!! Ingat senang ke nak kasi api tu kuar? Pastu sebok “Beb, mesti keta belakang nampak api kita kan?” Ya Allah, memang jakun gila la.. Haha..

Dengan transmission 6-speed manual, ditambah pulak dengan 400hp, setakat naik bukit pakai gear 5 tu memang no hal la. Belagak gila dowh! Honda ke, Toyota ke, sila makan asap kami!

Tapi kegembiraan tersebut tidak lama uols. Bayangkan dengan kelajuan 240km/j, akhirnya kami melintasi R & R Tapah lebih kurang 1.30 pagi. Hilang akal ke tak hilang akal dari Kota Damansara sampai Tapah 40 menet? Ko dah cukup amal ibadat ke hape? Kan? Sebaik saja kitorang lintas R & R Tapah tu, tetiba akak dengar satu bunyi macam keta melanggar kayu. Pluk! Pluk! Pluk!! Tetiba bau macam bau getah terbakar. Suzana pun slowkan keta. Pastu kitorang berhenti kat lorong kecemasan. Sekali….. Tayar depan bahagian pemandu pancit uols! Macamana ni.. Kitorang masuk semula dalam kereta dan bergerak ke depan sikit untuk cari tempat terang nak periksa sekali lagi.

Bila cek, konfem tayar pecah! Apalah nasib. Huhu. Pastu kitorang call pihak PLUS untuk mintak bantuan. Dalam 20 minit lepas tu, dorang sampai. Siap bawak segala kelengkapan la. Nampaknya kenalah kitorang pakai tayar sotong. 

Abang PLUS datang menyelamat. Dorang park kat opposite side menghala ke Rawang

Tengah longgarkan nut tayar

Kesian ko…

Setengah jam lepas tu, tayar pon siap ditukar. Abang PLUS sempat nasihatkan kami supaya bawak tak lebih dari 80km/j je.. Dah setel semua, kami pun meneruskan perjalanan. Hah!! Hambek ko! Dari 240km/j, merasalah ko terkedek-kedek bawak 80km/j je. Setakat Viva, memang selamba jelah potong kitorang. Kitorang hanya mampu melambai-lambai dari kejauhan. Maluuuuuuuuu!!! Haha… Mana-mana keta yang kami bagi makan kentut berapi dari Kotadem tu, akhirnya kami yang makan asap dorang *nanges..

Sampai R & R Gunung Semanggul kami berhenti untuk isi minyak. Uiiiiiiyaaiiii!!! Memang kuat makan minyak keta ni. Tapi mungkin jugak sebab pecut sampai tak sedar diri, minyak pun cepat abes. Lepas dah isi minyak tu, kitorang pun gerak. Nak keluar dari stesen minyak tu, berselisih pulak dengan pakcik-pakcik lori yang sama-sama isi minyak. Agaknya bila dengar bunyi enjin vrrrooommmm vrrrooommm tu, dorang siap tegur “Amboii! Bukan main lagi kereta ko nak…” Hihi.. Kitorang senyum je.. “Keta pinjam pakcik.. Tak nampak kami pakai tayar sotong ni?” kata kami dalam hati sambil berlalu pergi. Huhu…

So, dengan kadar kelajuan 80km/j yang bolehlah dikeji oleh kereta-kereta lain seperti mungkin “Bawak Skyline, tapi slow macam sipot!! Apadaaa???!!” atau”Ek elleh, orang nak bawak Skyline, dia nak bawak gak. Kalo tak berani tekan minyak, tak payah bawak lah woiii!!“. Begitu akak bermonolog sendirian. Hiks.. Tapi lagi sekali – Aku ada, kau ada? *tetap nak riak dan takabbur nih.. Hihi! Bila keta lain melintas je, kitorang pun mengeji dorang pulak “Takpe, kitorang bagi chance je. Saje je pakai tayar sotong ni. Tunggulah nanti bila kitorang tukar tayar, siaplah korang!!!” *matila mengugut tanpa dipeduli..

80km/j je yang mampu…

Pukul 4 pagi baru sampai Ipoh

Akhirnya kami sampai ke R & R Gurun pada jam 6.30 pagi. Ada 2 jam lagi nak sampai ke Arau. Dahlah event start pukul 8 pagi. Memang tak sempat sampai lah… Lepas solat Subuh, kitorang balik ke kereta. Ada 3-4 orang berkerumun kat keta tu. Puaslah Suzana diinterview. Dari situ akak dah menambah satu point lagi untuk Skyline. Orang memandang tinggi terhadap Skyline. Lebih-lebih lagi kalau pompan yang drive! Cool beb…

Lepas dari R & R Gurun, Suzana sudah tidak boleh bersabar. Tanpa memperdulikan nasihat abang PLUS supaya bawak keta yang pakai tayar sotong hanya boleh pegi maksimum 80km/j je, Suzana pecut gak 120km/j sebab bila kira-kira balik, kalo maintain bawak 80km/j, silap-siap sampai Arau dah pukul 10 pagi. Gedebak-gedebuk, akhirnya kami sampai ke UiTM Arau hampir jam 9 pagi. Alhamdulillah! Selamat semua.

Yang lagi best, bila masuk je padang UiTM tu, boleh dikatakan semua mata memandang. Dengan bunyi bising enjin macam hape. Pastu bumper nak masuk ke padang, tinggi pulak tu, memang tersagatlah skirting Skyline tu yang labuh menutup aurat iaitu hanya seinci dua je dari permukaan jalan. Sopan kan Skyline ni? Hihi.. Hambek ko! Sorry Encik Owner, keta uols tersagat..

Kebetulan kat padang tu akan diadakan autoshow dan drift. Kebanyakan yang kelihatan ialah kereta-kereta Proton yang dah dimekap dan dimodifiy untuk acara tu. Bila organizer tanya yang Skyline bertayar sotong tu join sekali ke acara dorang. Kitorang gelak je sambil bagitau tak join pun. Dah lah pakai tayar sotong. Buat kena gelak je. Kitorang datang sebab nak bukak booth je pon.

Sementara akak tunggu kat booth, Suzana try jugak carik tempat nak tukar tayar. Kebetulan ada sorang budak ikut dia tunjukkan kedai yang ada jual tayar keta-keta macam tu. Nun!! Sampai ke Alor Star tu dorang pegi. 

Tayar yang pecah

Hancur!!!

Tayar baru yang harga sebijik sama harga dengan 4 bijik tayar dan sport rim Kelisaline akak..

Akak kat booth ni dah macam mata Panda. Mengantuk gilerrr… Sudahnya selesai acara lebih kurang jam 1 tengahari, Syahir cakap dia akan hanta akak gi hotel dulu. Nak menunggu Suzana, entah pukul berapa siapnya. Cuma akak sempat SMS dia tanye baper harga sebijik tayar. Suzana bagitau RM1,450 sebijik! *Koma. Sekali dengan nat la, apentah lagi total siap pasang semua RM1,530. *Koma sampai mulut berbuih

Booth yang ada

Sempat dorang main frisbee kat sini..

Sampai je kat hotel, akak terus tido. Beg baju semua masih dalam keta. So tak bolehlah nak mandi ke ape. Kenalah tunggu Suzana balik.. Syahir pun balik berehat sebab kitorang dah janji nak keluar makan malam nanti.

Hotel kami – Metro Inn..

Lebih kurang jam 5 petang, Suzana sampai ke hotel dan bercerita sebab apa dia lambat. Masa dia hantar budak yang tunjukkan kedai tayar tu balik ke UiTM semula, rupa-rupanya dia kena interview dengan budak-budak UiTM dan peserta-peserta drift yang masih ada kat padang tu pasal Skyline. Dorang tanye dah bape lama Suzana berkecimpung dengan sport car. Lepas ni nak pakai keta ape. Macam-macam soalan. Ada yang nak amik gamba dalam keta. Ada yang nak amik gamba kat luar keta. Terus pompan tu jadi model sekejap. Pastu pompan tu penuh konfidensi cite pasal Skyline kat budak-budak tu. Kesian budak-budak tu kena kenshing dengan Suzana. Hiks! Kalau tau keta pinjam, mau kena kutuk. Hihi..

Lepas dah mandi solat sume, akak dan Suzana pon tido sementara nak tunggu lepas Isyak untuk keluar makan dengan Syahir kat Jeti Kuala Perlis. Makan seafood katanya.

Lepas Isyak, Syahir datang semula ke hotel kami. Oleh kerana naik bertiga, maka akak kena duduk kat seat belakang. Bermulalah penderitaan akak duduk terpenyek dengan batang-batang paip tu semua. Dah la Suzana bawak laju merempit tak hengat. Kesian akak terlambung-lambung kat belakang.

Akak yang terpenyet bersama batang besi..

Ni bukan hotel kami. Ni hotel yang ada kat Medan Selera Jeti Kuala Perlis

Selepas berpusing-pusing mencari tempat makan, akhirnya Syahir bawak kami ke sini – Lynda Ikan Bakar


Aikkk tetiba ramai pulak kat meja kitorang?

Selain kitorang bertiga, Suzana dah roger geng-geng dia yang dok kat Penang, Kedah semua tu join sekali. Alang-alang dah lama tak jumpa. Dok la lepak sekali. Kitorang order macam-macam. Ikan bakar, sotong goreng tepung, tomyam, sayur, air bergelas-gelas. Total 9 orang makan, tak sampai RM150 kot. Humang aiiii murahnya!

Makanan yang diorder

Suzana & Frens

Lepas masing-masing dah kenyang, mohle kita balik ke hotel. Sempat gak amik gamba dengan kereta kuda yang boleh disewa kat situ..


Perjalanan balik, Syahir pulak yang drive. Riang gembira budak tu. Akak jugak yang masih terpenyet kat seat belakang. Redho..

Balik dari makan, ingatkan nak berkarok! Tapi malam tu, fullhouse. Boleh tahan gak ye warga Arau ni berkaroke. Heeehee.. Sudahnya akak naik bilik, tido sementara Suzana sambung lepak dengan kawan-kawan dia. Besok dah bagitau Syahir nak gi shopping kat Padang Besar. Apa yang akak shopping? Nantikan episod Aku Ada, Kau Ada? : Skyline Jakun Edition yang seterusnya. Hiks..

Daa..

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Trivia

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.

Nissan Skyline GT-R generasi R-34.

Nissan Skyline GT-R merupakan kereta sport Jepun berasaskan keluaran Nissan Skyline. Digelar “Godzilla” oleh majalah Wheels di Australia ketika dikeluarkan di sana pada 1989, ia dinilai oleh kebanyakan majalah kereta, sebagai menawarkan prestasi dan pengendalian sama seperti ikon Eropah seperti Porsche 911 dan Ferrari Testarossa, tetapi pada harga jauh lebih rendah. Sejak Skyline GT-R menjadi kereta popular bagi lumba jalanan di Jepun, ia telah muncul berkali-kali dalam permainan video, bermula dengan permulaan 1994 bagi permainan SNES Zero 4 Champ R dan paling terkenal siri Gran Turismo, termasuk juga penampilan sekali sekala dalam filem feature, anime, dan manga.

Sejarah jenama

Nama Skyline bermula dengan syarikat kenderaan Prince Motor Company yang memajukan dan menjual barisan sedan Skyline sebelum bergabung dengan Nissan-Datsun. Singkatan GT-R mewakili Gran Turismo Racer sementara GT-B bagi Gran Turismo Berlinetta. Orang Jepun memilih memberi nama Inggeris – kerana kebanyakan kereta yang dihasilkan di Jepun masa itu menggunakan singkatan Amerika — bagi menggalakkan jualan.

Versi terawal GT-R, S54 2000 GT-B, mendapat tempat kedua dalam perlumbaan pertamanya pada 1964 di belakang Porsche 904 GTS yang dibina khas untuk perlumbaan. Versi seterusnya GT-R, PGC10 2000 GT-R empat pintu, mendapat 33 kemenangan dalam tempoh setahun setengah berlumba, dan apabila tiba masa untuk mencapai kemenangan ke-50 berturut-turut, ia dikalahkan oleh Mazda Savanna RX-3. bagaimanapun, kereta ini telah berjaya memenangi 1000 perlumbaan sebelum dihentikan pengeluarannya pada 1972.

Entry masak-memasak ni adalah entry akak yang paling basi. Dah sebulan lebih punye cerita, baru akak nak tulis. Sorry uols..

Sebenarnya pada 7 Mei yang silam (bulan lepas), akak ada join satu kelas memasak. Walaupun muka akak macam samseng dan suke amik gamba tegedik-gedik, akak minat memasak okeh! Ngeh-ngeh.. So, rentetan daripada peristiwa makan daun kaduk di Good Evening Bangkok aritu, akak ada terpandang iklan kelas memasak yang dorang letak atas setiap meja. So, akak pun tanyelah, cemana nak masuk kelas tu. Pastu waiter dia amik nama akak dan member akak, Suzana untuk dimasukkan dalam peserta kelas memasak yang dorang akan buat nanti. Dorang nak tunggu sampai cukup 20 orang, baru dorang buat kelas.

Lebih kurang dua minggu lepas tu, dorang call. Bagitau kelas memasak tu akan diadakan pada 7 Mei, hari Isnin. Akak pon oke je. Bayaran untuk kelas tu RM120 untuk 4 jenis menu. Kelas start pukul 11 pagi – 2 petang. Akan diadakan di restoran tu jugak. Lets!

Sampailah pada tarikh tersebut, lebih kurang pukul 10 pagi, akak gerak dari rumah ke One Utama. Tak jauh pun. Jem lebih kurang, pukul 10.30 akak dah sampai. Kena ada kat sana at least pukul 10.45 pagi. So, canteklah tu..

Sampai-sampai je, akak melilau carik restoran tu. Ye, akak ada masalah geografi sikit. Selalu gagal carik tempat. Heehee.. Seb baik ada YOU ARE HERE (akak panggil screen yang boleh tunjuk-tunjuk lokasi tempat tu sebagai YOU ARE HERE. Kampung betul! :-))

Melilau meraban..

Akhirnya sampai. Suzana pon ada..

Salah seorang peserta – Suzana.. Huhu

Souvenir

Cek nama ada tak..

Lepas register, terus masuk dalam restoran. Rupanya dorang tutup 3 jam bagi memberi laluan kepada kelas memasak. Sape nak makan, sila pegi restoran lain ye.. Tengok staff dorang tengah susun-susun meja dan peralatan memasak untuk kitorang..

Susun periuk ke bang?

Meja demo untuk chef yang akan mengajar..

Tunggu giliran nak buat payment

Mari bayar, mari bayar!!

Step-step menu yang dah dibagi siap-siap

Tunggu kelas start..

Penolong chef

Akhirnya lebih kurang pukul 11 pagi, kelas dimulakan. Menu yang akan diajar pada hari tu ialah :-

1. Green Curry Paste

2. Green Curry Chicken

3. Chicken with Basil

4. Tom Yam Goong

So, kelas kami dimulakan dengan cara-cara membuat green curry paste. Chef tu tunjuk cara dulu, lepas tu kami kena buat pulak. Kena pakai lesung batu uols. Campur-campur semua bahan, tumbuk-tumbuk-tumbuk.. Dah siap! Oh ya, dalam 20 orang peserta tu, akak, Suzana dan sorang auntie tu je Melayu. Yang lain, semua peserta Cina. Cuba tengok kat bawah ni dorang kerumun chef tu..

Chef yang dikerumun oleh para peserta

Paste yang dah siap ditumbuk..

Ni la chef kami. Diimport dari Thailand!

Cikgu! Saya nak tanye..

Pasang api dapo

Lepas dah buat paste, tibalah masak green curry chickennya..

Taraa..dah siap..

Akhirnya tibalah giliran kami memegang pisau dan sudip. Setiap orang dapat station memasak sendiri. Siap dengan pisau, sudip, periuk belanga dan dapur kecik..

Bahan memasak dan lesung batu..

Suzana dan auntie Nor

Chef Suzie.. Huhu

Ready dengan dapur gas..

Rupa paste yang berjaya akak hasilkan..

Peserta meja sebelah yang gigih menumbuk bahan-bahan

Start memasak..

Amik gamba sudip kuali dulu sebelum start masak..

Sedap ke uols masak tu??

Tengok je pon dah tau sedap.. *matila memuji diri sendiri..

Green Curry Chicken akak yang dah siap..

Auntie Nor dan hasil masakannya..

Haa.. Nampak tak ada nombor kat mangkuk tu. Setiap hasil masakan kami dilekatkan dengan nombor masing-masing. Lepas tu, staff restoran tu bawak hasil masakan kitorang kat satu bilik.. Nak buat ape ntah..

Suzana pun nak eksyen dengan masakan beliau..

Akak punye nombor 7!

Lepas siap memasak menu pertama, kami diberi air minuman sebagai penghilang dahaga. Serai campur limau nipis uols. Sedap gak.. Nanti nak try buat la..

Nyaman dan segar..

Chef menunjukkan cara memasak menu kedua – Chicken with Basil

Bahan memasak untuk menu kedua

Hasil yang dah siap..

Setiap kali chef setel memasak, kitorang akan dapat rasa hasil masakan tu. Yelah, kang nak compare dengan hasil masakan sendiri, sama ke tidak. Heehee..

Macam menu pertama, lepas chef tunjuk cara, kitorang pulak kena masak sendiri.. Ni hasil akak..

Sama tak?

Jemput makan… Topi chef akak entah mana akak campak.. Menyebok je..

Suzana punye..

Menu ketiga ialah Tom Yam Goong atau Tom Yam Udang.. Memang senang sangat masak dia uols.. Rasa pon melampau sedap! Bila makan kat restoran Thai, rasa macam susah je nak buat paste dia. Takde pakai paste-paste.. Sume bahan asli..

Hasil Tom Yam Chef

Bahan untuk memasak Tom Yam Goong

Tom Yam akak masih atas dapo..

Taraaa…. Dah siap…

Suzana dan Tom Yam nye..

Akak dan Tom Yam..

Bergambo dengan Chef

Amik gamba ramai-ramai..

Berakhirnya kelas kami hari tu. Masa tu dah tengahari. Perut pon dah berkeroncong.. Lepas tu kami pun dijemput masuk ke bilik tempat staff restoran tadi kumpulkan masakan kami. Rupa-rupanya kami akan menikmati sendiri masakan kami.. Wahhh!! Mrasa lah ko makan apa yang ko masak. Sedap ke tak sedap, telan!!!

Masakan akak.. Nampak macam sedap.. Heehee

Posing dulu..

Akak dan auntie Nor..

Haaa!! Apa lagi, kami bedal la masakan sendiri. Sedap uols!! Mana tak sedap, bahan semua dorang dah prepare. Kuantiti bahan pon memang ngam-ngam yang bila masak, konfem jadi sedap. Hiks! Makanan tu banyak lebih, so akak bawak balik. Malam tu akak masak nasik, panaskan lauk, makan lagi sekali! Mah-be-lessss! Entah bila nak try masak sendiri. Nak kena carik bahan dulu. Daun selasih la.. Daun apentah lagi.. Kih kih..

Next time, kalo dorang buat kelas lagi, akak nak join la.. Kotlah dorang ajar cara nak buat pencicah daun kaduk tu kan.. Terus akak bukak kedai makan daun kaduk uols! Akak tengok, banyak gak daun kaduk kat rumah akak kat Sungai Choh tu. Bolehla kutip nanti. Jimat! Haha..

Nak menu-menunya? Akak malas lah nak taip. Sape nak, nanti akak bagi yang potostat punyela ye.. Ok, babai…