Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Haa.. Bukan KFC je ada combo-mombo okeh.. Akak pun ada.. Ekceli ramai orang yang berat nak amik pelan takaful sebab takut mahal. So, ni akak dah customizekan untuk korang. Oleh kerana pelan PruBSN Takafulink ni fleksibel, so kita boleh duduk berdiskusi ikut apa yang uols nak. Nak tambah itu, nak buang ini. Semua di tangan anda..

Buat masa ni, akak buat 3 pelan je yang mana complete dengan Medical Card dan jugak tabungan untuk haji & umrah. So, jom cekidaut!

Haloooo.. Walaupun dah berjanji dengan seseorang nak upkan entry ni minggu lepas, akak telah memungkiri janji ittew.. Nape ntah liat betul jejari gemok ni nak menaip. So, inilah dia…

Aku sudah tidak percaya padamu lagi. Lebih baik engkau segera angkat kaki..

Gituuu.. Masuk-masuk je tarik key lagu dangdut Sheeda..

Sebenarnya akak dengan beberapa orang kawan ada meeting kat Janda Baik ni. Masa memula organizer bagitau meetingnya dibuat kat Janda Baik, akak ingat kat tempat biasa PruBSN selalu buat training tu. Ada sungai, ada camp site tu. Rupa-rupanya bukan kat situ. Tapi nunnnnnnn kat atas puncak paling tinggi (akak rasa lah)Janda Baik. Tak sangka rupanya ada banglo mewah kat atas sana..

Jalan nak naik ke sana boleh tahan scary. Kalau keta akak, rasanya macam keluar asap kot. Haha.. Agak curam nak naik. Bila nak turun tu memang kena free gear. Jaga brek je. Haa ngeri tak?

By the way, bila sampai kat atas tu, wahhhhh pemandangannya cantik sangat. Saujana mata memandang dengan bukit-bukit hijau. Nampak kebun-kebun sayur. Awan gemawan dan langit membiru. Cewah!

Ohh lupa. Nama tempat tu ialah Saufiville Janda Baik. Bila akak Google, rupanya dulu banglo ni dijadikan istana hinggap oleh pemiliknya tapi sekarang dia dah komersilkan jadi resort untuk disewa. Harga satu banglo dan harga bilik-bilik kejap lagi akak canangkan.

Kami bergerak dari ofis PruBSN Wangsa Maju dalam pukul 12.30 tengahari. Sampai sana lebih kurang 1.30 petang. Tujuannya nak makan sambil nak meeting. Kellass kau Jah! Sampai-sampai je terus order. Oleh kerana kita order baru dia masak, so amik masa jugaklah nak siapkan. Apa lagi. kenalah amik gambo dulu. Heehee..

Now, sila tengok gamba dulu oke..

Tantek kan?

Bukit menghijau

Lagi..

Lepak dulu

Air je yang baru sampai..

Cepatlah. Dah lapo ni

Akhirnya makanan pun sampai. Sorry, disebabkan lapar, gamba tengah makan tak sempat amik. Haha.. Harga makanan, standard restoran mewah (kot?!). Akak amik nasik goreng seafood RM16.90. Nasik goreng kampung dengan ayam RM19.90. Nescafe panas RM5 camtu. Tempat makannya kat beranda banglo tu je. Menghadap swimming pool dan taman. Memang layannnn!!!

Lepas makan, barulah kami start meeting. Sejam lebih jugaklah. Lepas meeting makan lagi. Kali ni kitorang order cekodok pisang dengan cucur sayur pulak. So sebenarnya agenda kat sini agenda makan je. Meeting tu sebagai sampingan. Kah kah!

Lepas dah makan dan meeting, barulah akak berjalan-jalan dalam banglo tu jenguk-jenguk bilik yang ada. Ada 6 bilik. Setiap bilik berharga RM260-350 satu malam (weekdays) dan RM360-450 satu malam (weekends). Nak tengok apa rupa biliknya? Jom!

Bestnya tido

Boleh terjun swimming pool terus

Ni bilik paling besar

Bilik air

Bath tub

Jom tengok luar rumah pulak..

Agak buruk. Wakakka..

Fragrant Garden

Pemandangan jalan masuk dari banglo

Sebelum balik tu, sempatlah kami amik gamba ramai-ramai..

Sebelum lupa, rate bilik ya..

Ni pulak website rasmi dia Saufiville

Ok daaa…