Seputih Salju Switzerland : Hari Kelima : Part 1

Akak tak sabar nak abeskan cepat-cepat entry Swiss ni. Hoiii stress.. *sendiri carik penyakit..

Ok, sambung lagi…

Pagi tu bangun dengan perasaan berbunga-bunga sebab nak pegi air terjun paling tinggi di Eropah – The Rhein Falls. Teruja!!

Macam biasa, sarapan dulu. Yang bestnya pulak, dari cafe tempat kami bersarapan tu boleh nampak landasan MRT. Nampak la MRT lalu lalang sebab hotel yang kami duduk ni dekat dengan station MRT.

Nampak tak landasan tu? Kalau tak nampak, lagi dua Jumaat.. Huhu

Suasana dalam cafe

Oh lupa nak tunjuk, best sangat ke hotel ni sampai ada welcome chocolate bagai. Kan?

Ulang tayang gamba cekelat

Memula, ni lah rupa view dari dalam bilik…

Katil tempat untuk meniduri diri sendiri

Bolehlah nak berendam-rendam

Area dalam bilik dari pelbagai sudut.. Gituhh..

Ni pulak view luar tingkap…

Haha. Takle lawa benor viewnya. Sebab tengah bandar kan? So bangunan-bangunan jelah yang ada. Takdelah nampak gunung salji ke, sungai-sungai ke.. Okey.. Jom turun lobby pulak…

Sila lempang pompan gedix di atas

Haaa.. Ha… Nak mencharot la tu…

Glitter-glitter gitu..

Hublot satu! Ada brannnn??

Kan? Ujie Situ Sana Sini sangat… Sorry, muka akak bersepah-sepah dalam entry ni.. Kesah ke aku? Haha..

Haaaa cantik kan lobby dia? So, jom tengok luar pulak..

 

Ya.. Swissotel Zurich namanya.. Harga satu malam lebih kurang CHF200 (RM700). Koma! Seb baik PruBSN yang bayo.. Huhu..

Access card bilik

So, ke mana kita hari ni? Ye, The Rhein Falls.. Bila semua dah ready, bas bergerak pada jam 9.20 pagi. Perjalanan dari hotel ke Rhein Falls mengambil masa lebih kurang 40 minit dan jam 10 pagi kami sampai..

Dari dalam bas lagi dah nampak air terjun tu. Perrrggghh!! Lawanya ciptaan Tuhan! Tak sabar nak pegi dekat-dekat. Masalahnya, boleh ke?

Boleh uols!!

View dari kejauhan…

Ada bot yang akan bawak kami dari jetty ke menara tinjau dekat dengan air terjun tu.. Jarak jetty ke situ taklah jauh sangat. Rasanya dalam 10 minit je naik bot camtu.

Sementara tunggu bot sampai, amiklah dulu gamba kat area jetty..

Spesis-spesis ikan yang ada dalam sungai tu

Besar lengan kot ikan dia..

Itik pon ada

Bila bot sampai, kami dibahagikan kepada dua kumpulan mengikut bas masing-masing. So, satu trip, satu kumpulan..

Memasing muka tak sabar dah

Page 1 of 3 | Next page