Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

metro

Sokkabar The Star kelmarin ada tulis yang hospital kerajaan kat Lembah Klang dah takde space.. Sume sanggup Q nak dapatkan treatment kat situ. Bagi la chance orang yang sememangnya TAK MAMPU nak amik medical card pegi spital tu. Kita yang AGAK MAMPU ni amikla medical card barang seketul dua. Takkan nak bersesak-sesak sekali dengan Indon dan Bangla kot.. Kerana dirimu kan begitu berharga.. Hiks!

So, kat sini akak nak share rangkaian Medical Card FULL COVERAGE yang ditawarkan oleh PruBSN Takaful..

medcarrHE

1. HealthEnrich SELECT (had seumur hidup RM600,000)
2. HealthEnrich ADVANCED (had seumur hidup RM1,000,000)
3. HealthEnrich PREMIER (had seumur hidup RM4,000,000) *dapat GOLD CARD okeh..

Berikut adalah contoh KOS cadangan untuk client LELAKI berumur 30 TAHUN dan TIDAK MEROKOK :-

Manfaat Asas untuk ketiga-tiga plan :-

1. Manfaat kematian/hilang upaya kekal : RM100,000
2. Manfaat kematian/hilang upaya akibat kemalangan : RM50,000
3. Manfaat penyakit kritikal : RM50,000
4. Simpanan : RM40,000 – RM50,000 (ketika berumur 55 tahun)

Berapa kos agak-agaknya? Mahal ke murah? Lets cekidaut!

Ringkasan Kos:-

1. Manfaat Asas + Medical card HealthEnrich SELECT = RM220/sebulan

2. Manfaat Asas + Medical card HealthEnrich ADVANCED = RM250/sebulan

3. Manfaat Asas + Medical card HealthEnrich PREMIER = RM300/sebulan

* Nota : Manfaat asas boleh ditukar (ditambah atau dikurangkan) mengikut bajet dan keperluan

So, selain manfaat asas, apa sebenarnya benefit yang ada untuk setiap plan medical card ni? Jom cekidaut lagi..

HealthEnrich SELECT Full Coverage

Faedah :

1. Bilik & penginapan hospital (maks. 200 hari setahun) : RM200/sehari
2. Elaun tunai masuk hospital (maks. 200 hari setahun) : RM100/sehari
3. ICU (maks. 60 hari setahun) : seperti yang dicaj
4. Rawatan dan prosedur pembedahan :  seperti yang dicaj
5. Pembedahan harian : seperti yang dicaj
6. Penjagaan jururawat di rumah : seperti yang dicaj
7. Rawatan sebelum dan selepas masuk hospital (dalam temph 90 hari sebelum dan 90 hari selepas dimasukkan ke hospital) : seperti yang dicaj
8. Rawatan dialisis buah pinggang dan rawatan kanser : seperti yang dicaj
9. Komplikasi kehamilan (bagi wanita) : RM6,000 setahun
10. Rawatan kecemasan akibat kemalangan : RM2,000 setahun
11. Had tahunan keseluruhan : RM60,000
12. Had seumur hidup : RM600,000
dan lain-lain manfaat

Kos MANFAAT ASAS + Medical card HealthEnrich SELECT = RM220/sebulan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HealthEnrich ADVANCED Full Coverage

Faedah :

1. Bilik & penginapan hospital (maks. 200 hari setahun) : RM300/sehari
2. Elaun tunai masuk hospital (maks.200 hari setahun) : RM200/sehari
3. ICU (maks. 60 hari setahun) : seperti yang dicaj
4. Rawatan dan prosedur pembedahan :  seperti yang dicaj
5. Pembedahan harian : seperti yang dicaj
6. Penjagaan jururawat di rumah : seperti yang dicaj
7. Rawatan sebelum dan selepas masuk hospital (dalam temph 90 hari sebelum dan 90 hari selepas dimasukkan ke hospital) : seperti yang dicaj
8. Rawatan dialisis buah pinggang dan rawatan kanser : seperti yang dicaj
9. Komplikasi kehamilan (bagi wanita) : RM10,000 setahun
10. Rawatan kecemasan akibat kemalangan : RM3,000 setahun
11. Pemindahan organ : RM100,000 seumur hidup
12. Had tahunan keseluruhan : RM100,000
13. Had seumur hidup : RM1,000,000
dan lain-lain manfaat

Kos MANFAAT ASAS + Medical card HealthEnrich ADVANCED = RM250/sebulan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HealthEnrich PREMIER Full Coverage

Faedah :

1. Bilik & penginapan hospital (maks. 365 hari setahun) : RM500/sehari bagi hospital biasa dan RM1,000/sehari bagi hospital terpilih
2. Elaun tunai masuk hospital (maks. 365 hari setahun) : RM300/sehari
3. ICU (maks. 120 hari setahun) : seperti yang dicaj
4. Rawatan dan prosedur pembedahan :  seperti yang dicaj
5. Pembedahan harian : seperti yang dicaj
6. Pembantu perubatan khas : RM200/sehari
7. Penjagaan jururawat di rumah : seperti yang dicaj
8. Rawatan sebelum dan selepas masuk hospital (dalam temph 90 hari sebelum dan 90 hari selepas dimasukkan ke hospital) : seperti yang dicaj
9. Rawatan dialisis buah pinggang dan rawatan kanser : seperti yang dicaj
10. Komplikasi kehamilan (bagi wanita) : RM20,000 setahun
11. Rawatan kecemasan akibat kemalangan : RM5,000 setahun
12. Pemindahan organ : RM200,000 seumur hidup
13. Had tahunan keseluruhan : RM200,000
14. Had seumur hidup : RM4,000,000

Kos MANFAAT ASAS + Medical card HealthEnrich PREMIER = RM300/sebulan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Yang benar,
Akak.. 019-3889306

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.