Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Hari ini 8 Ogos 2008 atau lebih cantik ditulis sebagai 08.08.08. Pasti ramai yang menanti tarikh ini untuk bernikah atau bertunang dan sebagainya. Atau mungkin juga pada hari ini akan lahir ramai bayi-bayi comel di seluruh dunia.

Saya pun pernah berangan-angan nak berkahwin pada tarikh ini. Apakan daya, jodoh lambat sikit. πŸ™‚ Takpe, kita tunggu pulak tarikh 09.09.09 tahun depan. Ahhlammakk…dah tua la pulak…

Pendek kata, kita sangat suka dengan nombor yang cantik-cantik. Saya kira, dari dulu lagi ramai yang menanti tarikh 02.02.02 atau 03.03.03 dan seterusnya untuk mencipta kenangan terindah dalam hidup mereka. Bagi kita, dengan nombor yang cantik, tarikh itu mudah diingat. Mungkin tarikh ulangtahun perkahwinan misalnya. Kalau suami terlupa juga, memang nak kenalah kan..

Nombor yang cantik juga dipilih untuk plat kenderaan. Ada yang pilih tarikh lahir, nombor kegemaran dan sebagainya. Macam saya sendiri, nombor plat kereta saya, saya ambil tahun kelahiran saya, 1978. Kalau orang tengok, mesti mereka tahu umur saya dah 30 tahun. Tak pasal-pasal mendedahkan umur pulak, kan?

Sempena 08.08.08 ini, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan tahniah kepada kawan saya, Syahrul yang akan bernikah pada hari ini. Alhamdulillah, setelah banyak rintangan yang beliau hadapi, akhirnya ikatan cinta mereka berjaya juga disatukan. Tahniah bebeh! Semoga perjalanan hidup ko yang baru, bertambah sukses dan bahagia selalu (walaupun ada hati yang telah terluka. Huhu, ko tau sape…Syyy..)

Syahrul @ Ahmad Dhani Malaysia. Huhu. Kredit to Wawa

Semoga pada tarikh yang cantik ini juga berserta berkat hari Jumaat yang mulia, kita semua akan beroleh rezeki yang banyak dan hidup dalam keberkatan dan rahmat Ilahi. InsyaAllah…

One Comment

  1. chiko
    2:28 pm on August 10th, 2008

    Y ko xdtg ke majlis umh aku? cess.. aku tunggu tau..
    eh baru tingat, no hp aku pun 888… mudah ingat kan..??