Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Hari Raya Ketiga

Pagi-pagi lagi saya, Kak Kiah, Olin dan Didi berjalan ke Tanjung Karang. Tujuan pertama, nak servis kereta Olin dan kemudian nak temankan Didi ke klinik gigi. Dua-dua hampa. EON Service Centre tutup lagi daa…Yelah, rayalah pulak kan. Klinik gigi pulak bukan main penuh. Haii, raya-raya ni semua pakat gigi sakit, gigi berlubang ke. Last-last mohle kita balik. Kami singgah ke Bagan Pasir, kot-kot ada ikan segar baru sampai dari laut.


Kapal belum sampai daaa…

Tak ada rezeki, kami balik. Tapi singgahlah jugak beli ikan. Mungkin ikan semalam. Belasah ajelah..


Kak Kiah sedang memilih ikan

Lepas dah pilih-pilih ikan, kami pun balik. Tension betul, air pulak tak ada sebab ada paip pecah di simpang jalan. Saya siang ikan menggunakan air yang sangat minimum. Apa nak buat, terkesip-kesiplah jadinya. Bopren Azlyna dan mak boprennya pulak nak datang. Menggagaulah kami nak masak, nak sediakan makan tengahari. Susah betullah kalau air tak ada ni. Tapi Alhamdulillah, setel semua. Adalah orang tu berbunga-bunga hatinya. Maklumlah bakal mak mertua datang beraya. Hiks!

Petang tu, kami ke Permatang dan Raja Musa pulak untuk beraya di sana. Makcik saya nak melawat besannya. Lepas tu balik, tak ke mana sangat pun. Kami sampai rumah lebih kurang 7.30 malam.


Mak saya sempat bergambar dengan pokok anggur di depan rumah besan kakaknya (makcik saya le)

Sebiji je pun anggur yang berbuah..

One Comment

  1. aludra
    6:55 pm on October 15th, 2008

    oooo tu la rahsia sgt ye..pg bagan je huh