Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Best lah citer ni..Filem yang membawa pulang 8 Anugerah Grammy baru-baru ni. Perasaan saya semasa menonton cerita ni macam perasaan saya semasa menonton Persuit of Happyness. Tatau nak cakap..Cam terbuai-buai je..Gitu..Saya baru habis download citer ni malam tadi. Trylah tengok cite ni ye…

slumdogmillionaire2008dvdscrxvid

Sinopsis

Slumdog Millionaire is the story of Jamal Malik (Patel), an 18 year-old orphan from the slums of Mumbai, who is about to experience the biggest day of his life. With the whole nation watching, he is just one question away from winning a staggering 20 million rupees on India’s “Who Wants To Be A Millionaire?”

But when the show breaks for the night, police arrest him on suspicion of cheating; how could a street kid know so much? Desperate to prove his innocence, Jamal tells the story of his life in the slum where he and his brother grew up, of their adventures together on the road, of vicious encounters with local gangs, and of Latika (Pinto), the girl he loved and lost. Each chapter of his story reveals the key to the answer to one of the game show¹s questions.

Each chapter of Jamal’s increasingly layered story reveals where he learned the answers to the show’s seemingly impossible quizzes. But one question remains a mystery: what is this young man with no apparent desire for riches really doing on the game show?

When the new day dawns and Jamal returns to answer the final question, the Inspector and sixty million viewers are about to find out.

Directed by Danny Boyle, Loveleen Tandan. With Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla

Saya rasa semua orang ada siri TV kegemaran masing-masing. Macam mak saya, punyelah suka sinetron Indonesia yang ditayangkan di TV9 (Dekaaaaaat di Hati..huhu) tu. Apeke namanya..Mutiara..Ha, Mutiara la, pastu lagi satu, yang dulu tu..yang ada budak kecik tu…ntah, saya pun tatau…

Macam saya pulak, ada 4 siri TV yang memang saya ketagih. Ya…AMPAT!! Kalau terlepas kat TV, saya sanggup download! Cekidaut! Maybe ada yang sama dengan anda..

Ranking pertama, mestilah

prison_break
Perkkhh!! Kalo dapat bopren macam Maikel Skopil ni, sumpah tak carik lain! Tetiba..

Saya follow dari Season 1 sampailah ke Season 4 sekarang ni. Ditayangkan di 8tv setiap hari Isnin, pukul 10.30 malam. Penuh aksi yang mendebarkan dan kadang-kadang saya terjerit-jerit sorang-sorang bila ada part yang rasa nak terkucil tu. Haha, padahal citer je pun. Over! Tak kurang juga saya menyumpah-nyumpah T-Bag (salah satu watak jahat yang boleh buat hangen satu badan. Liat betul nak mati!). Citer ni saya tetap download semua episod kat Internet dari Season 1.

Ranking kedua jatuh kepada Surirumah-surirumah Terdesak atau..

desperatehousewives
Ya, Desperate Housewive

Yang ni pun saya follow dari Season 1 lagi. Siap download semua season jugak. Citer ni pun best, cukup rasa, rempah ratus, garam gulanya. Ada kelakar, ada drama. Macam-macamlah. Saya tak boleh bayangkan pompuan macam Bree (salah satu watak) yang mengilatkan sudu garfunya berjam-jam. Memang ada keh pompan cam ni eh? Huhu..Ada kot..Kalau tak, takkan dia wat citer ni, ye tak?

Desperate Housewives Season 5 sedang ditayangkan di 8tv gak, setiap Selasa jam 10.30 malam.

Ranking ketiga pulak,

ipstickjungle
Lipstick Jungle dengan motto, ‘It’s a jungle out there. Dress accordingly’

Citer ni saya baru je follow. Yelah, baru gak ditayangkan. Channel 702 Hallmark Astro. Setiap Khamis, pukul 10 malam. Season 2 dah start tayang di Astro 711, Starworld pukul 11 malam setiap Selasa. Clash lah pulak dengan Desperate Housewives. So, saya tengok ulangan je..Citer ni berdasarkan novel tentang 3 orang pompan berkarier. Enjoy gak citer ni..Oh, ya..Saya download gak citer ni full season..

Last but not least..

uglybetty
Ugly Betty

Follow dari Season 1 jugak tapi ada lubang-lubang. Maksudnya, ada jugak episod yang saya terlepas tapi tak berapa kisah sangat. Sekarang Season 3 sedang ditayangkan di 8tv setiap Selasa pukul 9.30 malam, sebelum Desperate Housewives.

So, setiap Isnin malam, Selasa malam dan Khamis malam, saya memang akan tercongok depan TV.