Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Assalamualaikum πŸ˜‰

Oleh kerana ada pembaca prihatin yang SMS saya bertanyakan “X tulis hr ni?”, maka saya dengan gigihnya akan cuba menulis walaupun hanya benda merapu. Hee hee.. Terima kasih kepada..err..tak sure encik ke cik ke puan..sebab saya tak tanye siapa nama dia. Kerana andalah, saya berada di sini pada hari ini. Huhu

Siang tadi saya ada baca blog Peej yang menulis entry tentang benda-benda yang ada dalam handbagnya. Maka, saya pun meniru idea tersebut since dia pun ada cakap nak tengok ape benda yang ada dalam handbag orang lain. Sedia?? Cekidaut!

Inilah rupe handbag saya. Lokasi – Atas tilam. Disclaimer : Kang ada plak yang ingat saje nak tunjuk jenis handbag (ade korang kisah?Hiks!). Yup, ini adalah LV handbag original tapi beli kat second hand shop masa kat Hokkaido hari tu. So, harga dia murah sangat-sangat compared to brand new yang saya tengok kat LV KLCC. RM4950!! Gilo! Belum mampu lagi saya nak beli handbag sampai 4-5 ribu. Kecuali nanti dah ada RM100k tunai dalam tangan. Waka waka..(amik semangat World Cup)

So, ini rupe dalam dia. Sume kasi sumbat. Alasan bersepah : sebab takde partition! Huhu


1. Notebook – senang nak catit macam-macam
2. Pen –
sampai 4 batang. Gila pen!
3. Stapler dan staples –
Kalau ada orang jahat, saya kepit dia!


1. Business card holder dan ofkos bizkad CWA
2. Kalkulator –
senang nak kira bape yang client untung/rugi
3. Yang hitam bulat tu ialah thumbprint pad –
Well, sebagai konsultan Unit Trust CWA, thumbprint pad ni ibarat nyawa tau tak. Nyawa! Huhu. Senang, kalo client-client nak invest EPF dorang, saya tenyeh je jari dorang kat sini


1. Miniature perfume BVLGARI dan KENZOAMOUR – Kenala mangi-mangi
2. Yang botol penutup putih tu ubat jerawat. Motip?
3. MAC Lightful compact powder
4.
Untuk nafas yang lebih segar – Fisherman’s Friend PRO Fresh. Gittew..


Cop kampeni – senang kalau ada urusan bank. Manela tau nak kena cop atas cheque ke

Handphone Nokia E63 dan Purse Charles & Keith. Dah senget-senget butang dia saye kejekan. πŸ˜€

Dan akhir sekali……….

Kunci rumah dan kunci bilik opis – Senang, gantung je satu keychain. Kalo ilang, biar sume ilang. Padan muka saya yang careless ini.

Okeh, sekian saja tayangan handbag pada hari ini. Moral of the story, lagi besar handbag, lagi banyak benda yang akan disumbatkan. Tengok orang lelaki. Senang je. Wallet seketul, handphone seketul. Jalan…Orang pompan, macam-macam yang dia nak sumbatkan dalam handbag (termasuk la saya!). Kalau gajah muat dalam handbag tu, agaknye gajah pun saya angkut sekali. Ok, saya over!

Sekian saja, sehingga kita bertemu di lain entry. Astalavista bebeh!

4 Comments

  1. Kalkulator wajib ade dalam henbag.. senang nak kira bajet..hehehe

  2. Ujie
    9:21 pm on June 29th, 2010

    Yezzarr…itu pon salah satu sebab kegunaan kalkulator dlm handbag tuh..hehe

  3. peej
    1:39 am on July 1st, 2010

    hahha. dpd handbag boleh tau pekerja berdedikasi.
    memang lengkap. terus boleh close deal.

    tapi tang ubat jerawat tu memang takleh terima.
    motipppp????

  4. Ujie
    7:50 am on July 1st, 2010

    Tu la..ape motip aku bwk ubat jerawat ntah..tp senang gak, kalo rasa dah ade dalil2 yg jerawat baru nak tumbuh, letak je ubat tu..nanti dia surut..weehuu