Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Pada 9 Mei lepas, saya menerima email daripada Nuffnang yang berbunyi :-

Dear Nuffnanger,

Happy birthday from all of us at Nuffnang and the good people at TGV Cinemas!

As part of the TGV Birthday Surprise for Nuffnangers, you’ve been selected to receive FOUR (4) complimentary passes for any movie* at TGV Cinemas outlets nationwide, which we hope will make your birthday a special one indeed πŸ™‚

Feel free to drop by and collect your passes from the Nuffnang office before 3 June 2011. Our office is open from 9am – 6pm on weekdays (with the exception of public holidays), and is located at;

12B-5 & 12B-6, Heritage House,
33 Jalan Yap Ah Shak,
50300 Kuala Lumpur.

You are allowed to appoint a representative to collect the passes on your behalf should you not be able to collect the passes yourself. Do make sure to provide your representative with the email address that you used to register with Nuffnang though, as we will need it as verification of identification upon collection of the passes.

Once again, happy birthday and we hope you enjoy yourselves with the complimentary passes! Don’t forget to give TGV Cinemas a little shoutout for being so awesome if you decide to blog about this birthday surprise πŸ˜‰

*Terms and conditions apply.

Cheers,
Thara Sofian
Blogger Relations
Nuffnang Sdn. Bhd.

 

Bila dapat je email ni, memang terkejut dan happy giler rasanya. Yeay! Dahla saya kaki wayang (dan karoke juge..haha sume keje lagha!), memang bestla bila dapat teket pree kan.. So beberapa hari lepas tu, saya pun pegila amik tiket tu kat Heritage House. Pening gak nak carik. Mujur ada GPS member. Jumpa jugak akhirnya. Rupanya Heritage House ni kat area Kg Baru je.

Opis Nuffnang

Jumpa budak yang incharge tiket tu kejap je. Dia tengok kad pengenalan sume, pastu terus bagi tiket. Horeh!!

Ampat teket sumenye..

Tiket ni expiry date dia 31 Ogos ni. So, sejak bulan Mei tu, dari sehari ke sehari nak tengok wayang kat TGV, asyik tak pegi je. Yelah, wayang yang dekat dengan rumah kat Cinleisure nuu.. Nak pegi TGV One Utama, tutup pulak sebab under renovation. Sudahnya tak pegi-pegi. Abes tu, tak boleh jadi! Kena pegi jugak la kan..

Akhirnya, Ahad lepas iaitu Ramadhan ke-7, saya ajak kawan-kawan pegi tengok wayang. Kitorang tengok kat TGV Sunway Pyramid je. Jangan buat spekulasi kami tak buat terawikh okeh. Kitorang pegi lepas terawikh. Movie pukul 11.30 malam punye. Tak ilang akal??

Yang menjadi mangsa saya ialah Ayang, Nadia dan Pian. Haha, bagus betul. Buat keje lagha bulan-bulan puasa ni kan. Bak kata orang, first time in my life la menengok wayang bulan puasa. Malam pulak tuh.. Isk isk isk.. *Aksi ini jangan ditiru ye..

So, saya dengan Ayang dari rumah dan akan berjumpa dengan Nadia dan Pian kat Sunway Pyramid terus sebab dorang berdua solat terawikh kat masjid area Sunway tu. Lepas terawikh, saya dan Ayang bergerak dari rumah lebih kurang pukul 10 malam. Sampai Sunway Pyramid lebih kurang 10.30. Terus je kitorang berdua redeem tiket TGV dulu.

Oke, dah collect tiket

Seperti biasa, muka tuan tanah kedaung mesti ada!

Lagi sekali sebab budak kaunter tiket tu cakap “Tanak amik gamba dengan saya ke?”. Oke, fine.. Lets!!

Cuba teka movie apa yang kitorang tengok…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ye… Cite Harry Potter 7 – The Deathly Hallows Part 2!

Dah hampir sebulan cite ni ditayangkan, barulah saya tehegeh-hegeh nak pegi tengok. Mujur ada lagi. Saya dah bajet kalo cite ni dah takde, saya nak tengok Captain America. Mane-manelah kiranya..

So sementara tunggu Nadia dan Pian sampai, saya dan Ayang lepak kat tempat bowling dulu. Tak lama lepas tu, Nadia dan Pian pun sampai. Kitorang order minuman sambil tunggu pukul 11.30. Bapak lama sejam lebih nak kena tunggu. Redha jela..

Saya dan Ayang

Pian dan Nadia. Motip Pian pandang tempat lain?

Lagi 5 minit nak 11.30, kami pun berjalan naik ke TGV cepat-cepat. Sebelum tu, kena amik gambo lagi sekali. Last sebelum masuk wayang..

Tiga Dara Pingitans..

Movie habis pukul 1.30 pagi. Rasain besok bangun mata buta tak boleh nak bukak sebab mengantuk sangat. Haha.. Saya suka la cite Harry Potter tu. Tapi apakan daya, abes dah sume episod cite tu. Mane tau J.K.Rowling nak buat novel lain plak yang lagi best kan..

Okla, habis la kiranya hutang saya kat Nuffnang & TGV Cinemas dengan tersiarnya entry ni. Tengkiu, trimas, xie xie, syukran, arigato sume la kat Nuffnang & TGV Cinemas sebab bagi surprise present tiket wayang ni. Walaupun saya lambat gunakan tiket tu, tapi akhirnya berbaloi-baloi tengok Harry Potter guna tiket tu. Tahun depan jangan lupa bagi lagi. Saya akan buat-buat terkejut jugak. Hiks

Okla, sampai sini dulu.. vavaiiiii….

No Comments :(