Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Gilerr ahhhh!! Akak tak sangka domain yang akak beli dengan harga 35 hengget tahun 2003 dulu, dapat bertahan selama 10 tahun dah.. Wuhuuuu!!!!

20130906-071911.jpg

20130906-072006.jpg

Cer tengok.. 30 Aug 2003 akak register domain ni.. 30 Aug 2013 hari tu, genaplah 10 tahun umur dia.. Alhamdulillah!

Daripada niat asal tegedik-gedik nak ada domain dengan nama sendiri (maklumlah Programmer cabuk la kononn. Ptuii!!) kepada tempat untuk akak mencoret dan mencarut. Hiks! Akak ni boleh tahan jugakla tahap Alzheimernya, so dengan menulis kenangan-kenangan manis yang pernah akak rasa dan lalui, bolehla kot jadi tempat rujukan kalo kompem haku nyanyuk tua-tua nanti. Heehee…

So, agak-agak domain ni boleh bertahan berapa lama lagi ye?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

20130906-071927.jpg

Mampu tak agaknya bertahan sampai 50 tahun??!! Haha masa tu umur akak dah 75 woii!! Dah expired agaknya.

Anyway, congrats kepada diri sendiri yang bernama Ujie *tepuk bahu sebab berjaya mempertahankan ujie.com sampai 10 tahun ni..

20130906-073837.jpg

Ok, tata..

is celebrating its

anniversary πŸ˜‰

 

Yes uols.. Sedar tak sedar, dah 9 tahun umur domain ujie.com ni..


Tarikh akak register domain ni – 30 Ogos 2003

Dulu saje je beli domain ni sebab gedik. Tengok orang lain ada, akak pun nak jugak. Akak agak beruntung sebab dapat register domain dengan nama yang akak nak. 4 huruf pulak tu. Sekarang tak dapek dah nak beli domain dengan nama pendek-pendek macam ni. Kurang-kurang mau 6-7 huruf kot.

Dulu domain ni akak guna untuk buat email dan simpan fail-fail besar je. Baru tahun 2007 akak start berblog dengan separa aktif. Dasar pemalas camnilah.. Akak memang salute kat orang yang boleh tulis hari-hari. Jeles pon iye jugak.. Eh, dah 5 tahun ek akak berblog..


Rupa blog akak 5 tahun yang silam..Hiks.. Ujie Mapia konon.. Puiii!!

Hmmm.. 9 tahun eh.. Kalo budak, dah darjah 3! Kah kah.. Tuan tanah gak tak kawen-kawen lagi. Apa nak jadi pon tataula.. Muahaha..

Okla.. Sampai sini dulu. Semoga ujie.com akan terus kekal menyebok di persada maya ni sampai bila-bila. InsyaAllah. Tak sabar nak tunggu umur dia 10 tahun! Heehee.. Ok, gunite semua.. Tata…