Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Selamat Hari Buruh kepada semua. Yang menganggur sila jangan menyibuk! Yang jadi surirumah takpe, sebab dorang pun bekerja gak kat rumah. Ingat tak penat ke? Kan?

Sebenarnya saya baru balik dari JB malam semalam. Outstation sejak petang jumaat untuk berjumpa client. So, semalam cuti lagi. Marilah kita membuat aktiviti-aktiviti yang best untuk meraikan hari buruh. Tapi perkataan buruh ni macam orang yang kerja angkat-angkat batu je kan? Eh, jangan main-main, kerja dorang tu 100 kali ganda lagi baik daripada orang yang jadi mat rempit, kaki ragut dan kaki belit. Betul tak?

So, untuk memulakan hari yang indah ini, saya, Nadia dan seorang lagi rakan saya mengambil keputusan untuk menonton wayang di Cineleisure. Oleh kerana saya dah membuat tempahan secara online, maka tak perlulah tergesa-gesa nak beli tiket. So, kitorang bercadang nak breakfast di Mc Donalds The Curve dulu. Menu pilihan kami pagi tadi ialah Family Breakfast. Puas hatilah 3 orang makan.

Kitorang pilih Box B

Lepas bersarapan, kami cepat-cepat berjalan kaki ke Cineleisure yang terletak di sebelah The Curve sebab movie start pukul 11 pagi. Sepatutnya kena amik tiket sejam lebih awal tapi kami amik tiket pada pukul 10.55 pagi, lagi 5 minit sebelum movie start. Bley? Dengan Ujie’s Tactic yang saya selalu amalkan, biasanya memang berjaya dan takde masalah. Movie yang kami tonton ialah…….

Fast and Furious : Fast 5

Memang best gilerlah cerita ni. Fast 5 merupakan sambungan daripada empat siri Fast and Furious sebelum ni. Kebanyakan watak daripada keempat-empat siri sebelum ini digabungkan dalam satu filem. Aksi dan jalan ceritanya lebih mendebarkan. Sebenarnya, tayangan rasmi filem ini adalah pada 5 haribulan Mei nanti. Kiranya kitorang dah tengok awal sikitlah. Pegilah tengok cite ni. Filem wajib tonton tahun ini!!

Lepas dah selesai menonton Fast 5, perut pun lapar. So, kitorang plan nak makan kat Marché, The Curve.

Marché a.k.a market a.k.a pasar

Sebelum ni saya memang selalu lalu lalang depan Marché Restaurant ni tapi tak pernah masuk. Rupanya dalam restoran tu, banyak gerai-gerai macam dalam pasar yang jual ikan/sayur/daging/buah. Kita pilih apa yang kita nak makan, nanti dorang akan masakkan. Saya pilih ini…

Pasta

Mix Fritto atau nama tak glamernya udang goreng tepung

Lepas makan, lebih kurang pukul 3, kami pegi pulak ke salon di Dataran Prima untuk buat facial. Saja nak memanja-manjakan dirriew.. Habis facial lebih kurang jam 6 petang. Puas hati!!

Muka rakan saya yang sedang diseksa

Acara terakhir untuk meraikan cuti Hari Buruh ialah…karokkkkkk….. Tempat pilihan, haruslah Loudspeaker Karaoke Kota Damansara. Yezzah!!

Gambar Loudspeaker Karaoke yang dicopet dari Google

Ni lah pakej Loudspeaker

Sepatutnya saya berkarok dengan 3 orang rakan yang lain. Oleh kerana Nadia dan sorang lagi kawan pompuan saya tak jadi join, maka saya berkarok jela berdua ngan sorang member lelaki saya. Lepas dia nyanyi, saya, lepas saya nyanyi, dia, macam tulah sampai 3 jam! Peritnya tekak sebab rangkaian pilihan lagu malam ni, semua stok lagu tak sedar diri seperti Ziana Zain, Awie, XPDC, Aris Ariwatan dan lain-lain lagi. Haha!

Feeling Aris Ariwatan

Abes melalak, kami lepak pulak supper di Mc D. Begitulah kisah cuti Hari Buruh saya. Best tak? Kah kah kah..Ok bye..