Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Tiba-tiba akak sedar, unta fadang fasir pun tak femalash macam akak..Haha..

Yezzahhh!! Akhirnya setelah berkurun lama barulah akak merajinkan diri untuk hapdet entry last Hong Kong ni. Gila wehh!! Trip bulan May, nak masuk September barulah nak habeskan entry. Ekceli akak taklah pemalas sangat. Buktinya banyak entry lain yang akak tulis cuma entry Hong Kong ni malas nak edit-edit gambonya. Sebab tu jadi tertangguh-tangguh..

Anyway…. Ni lah keadaan betapa havocnya masa hari nak balik tu.. Semua berkumpul kat lobby untuk check out..

pic1

pic2Gemuknya akak masa ni.. 63kg hoii! Sekarang 57kg okeh.. Matilah caption takde kena mengena dengan gamba..Huhu..

Lepas settle check out semua, bergeraklah kami ke airport lebih kurang 11.45 pagi..

pic3PP yang telah bertukar menjadi Iron Man

pic4Sekitar pemandangan dalam perjalanan ke airport

Sampai airport dalam 12.30 tengahari..

pic5

Boleh tahan panas cuaca masa tu..

pic6

pic7Teket balik

Lepas settle urusan check in, kitorang pun jenjalan dalam airport tu..

pic8Nape Guardian jadi Mannings? Agaknya sama makna kot..

pic9Kedai Aji Ichiban.. Assalamualaikum Aji! *tetiba

Nampak pulak Chatime. Tengah haus pulak tu.. Apa lagi, singgahlah.. Lagipun nak mengabeskan saki baki duit Hong Kong yang ada..

pic10

pic11Sampai hati panggil akak Matcha..

pic12Halal okeh.. Yang kat Malaysia punye, takde pulak nampak tanda Halal.. Hmm..

pic13

Lepas dah lepak-lepak minum, akhirnya tibalah masa untuk boarding..

pic14

pic15Naik tren ke terminal

Ni la rupa kapal terobang kami.. Malaysia Airlines A380

pic16

pic17Boarding time..

Patutnya take off pukul 2.45 petang tapi pukul 3.15 tak jugak gerak-gerak.. Rupanya jem daa… Ujan pulak tu…

pic18

pic18Sape cakap naik kapal terbang tak bleh jem? Huhu..

Tak lama tu, terbanglah kami di awan biru… Dan dihidangkan dengan lunch set ini..

pic20Meriah…

Perjalanan mengambil masa 4 jam dan lehih kurang 7.30 malam kami sampai ke KLIA. Lepas amik luggage semua, marilah kita tengok berapa bayaran parking kat KLIA untuk 4 hari…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

pic21Yezzah! 176 hengget!! Kongsi 4 orang = RM44 sorang.. Okla tu.. Hiks!

Sampai Kotadem dalam 9 lebih.. Terbongkang kepenatan…

So, berakhirlah sudah catatan perjalanan akak ke Hong Kong. Okbai.. *nampak nau pemalas nak buat penutup..Heehee..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.