Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Alohaa. Akak selalu nampak keyword search kat blog akak yang carik info tentang “medical card untuk warga emas”. So, akak rasa bertanggungjawab untuk explain pasal ni.

Warga emas bolehlah kita consider untuk mereka yang berumur 50 tahun ke atas. Macam yang kita tau, semakin berumur seseorang tu, semakin tinggi kos untuk insuransnya. Tapi, setinggi-tinggi pun kos untuk mengambil insurans, tinggi lagi kos perubatan seandainya seseorang tu ditimpa musibah dan terpaksa dimasukkan ke hospital untuk menerima rawatan. Minta dijauhkan..

Ketika kebanyakan syarikat insurans/takaful menawarkan had limit maksimum 59 tahun atau 64 tahun untuk mengambil insurans (bukan tempoh matang ye), PruBSN Takaful satu-satunya syarikat takaful yang menawarkan had maksimum umur untuk mengambil takaful/medical card sehingga umur 69 tahun. Bermakna, kalau mak ayah korang baru nak masuk umur 70 tahun, masih boleh lagi amikkan takaful/medical card untuk dorang.

Kat bawah ni akak ada sertakan kos tahunan bagi medical card untuk warga emas (yang akak highlightkan dengan kaler merah)

20130611-140931.jpg

Yang ni pulak plan untuk setiap medical card tu. Boleh rujuk benefit yang ada untuk setiap pakej – TH150, TH200, TH250, TH300, TH400 atau TH500

20130611-141915.jpg

So, akak bagi satu contoh:-

Nama : Encik Ali
Umur : 52 tahun
Pekerjaan : Guru
Tidak merokok

Katakan Encik Ali berminat nak amik plan medical card TH200. So kita rujuk pada row umur 51-55. Untuk mendapatkan plan TH200, kos medical card Encik Ali ialah RM3,029 setahun atau sebulan RM252+. Still murah, kan?

So, apa tunggu lagi. Dapatkan medical card untuk mak ayah uols sekarang! Tapi dengan syarat, BELUM ADA PENYAKIT ye. Kalau dah ada darah tinggi, kencing manis dan penyakit-penyakit kronik yang lain, tak dapek den nak nolonggg. Sorry ;-(

Untuk dapatkan quotation percuma, boleh email kat akak nama penuh, tarikh lahir, pekerjaan dan status merokok kat ujie@ujie.com dengan Subject : Nak quotation percuma please.. Hehe

Oke daaa…

Ujie
019-3889306
Affiliate Shariah Financial Planner
PruBSN Takaful