Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Ahad lepas, seorang rakan saya melangsungkan perkahwinan di Dewan Melati, Perbadanan Putrajaya. So, saya ajak dua orang hosmet untuk menemani saya. Bab makan, budak-budak ni memang laju je. Hiks!


3 Dara Pingitan – Noi, Awa & Esah..haha..

Kami tiba di Putrajaya lebih kurang 1.15 petang. Kompleks Perbadanan Putrajaya ni berhadapan dengan Palace of Justice (Bangunan Mahkamah). Macam Taj Mahal pon ade.


Sebelum masuk, harus pose dulu – Depan Palace of Justice

Masuk je ke dalam dewan, kami terus terjah tempat amik makanan. Ada sambal ayam, rendang daging, dalca, acar buah, kuih-muih dan bubur. Tempat makan agak terhad, so kami berkongsi meja dengan satu family. Salah seorang wanita di meja kami, wajahnya sangat familiar tapi saya tak ingat siapa. Saya agak salah seorang pelakon. Saya ada juga terdengar perbualan dia tentang shooting dengan Ramlee Burger, macam tu lah lebih kurang. (very the busy body..ahaks!). Bila dia dah bangun dari meja barulah hosmet saya cakap yang wanita tu Chef Liza. Ooo..patutlah muka familiar.


Sementara tunggu pengantin masuk dewan, posing harus diteruskan

Selesai makan, pengantin tak jugak sampai-sampai sebab dalam kad jemputan, pengantin akan bersanding pada pukul 1. So, kami meneruskan dengan acara makan kuih. Hanya pada pukul 2 petang, barulah MC mengumumkan ketibaan mempelai.


The Pelamin


Hazmi dan pasangannya Mazani


The Groom – Zmiey


The Bride – Mazani


Kami


Aksi tak perlu

Motip tatau

Perbadanan Putrajaya


Door Gift

Puas bergambar di sekitar dewan, kami balik dan sampai rumah lebih kurang pukul 3.30 petang. Kami bercadang nak berjalan-jalan pulak ke Sunway Giza yang terletak tak sampai 1km dari rumah. Nama je dekat, tapi tak pernah sampai. Boleh?

So, agenda malamnya ialah membuat lawatan ke Sunway Giza. Hmm, secara keseluruhannya, tak berapa menarik. Entahla, tak meriah macam Sunway Pyramid walaupun developernya sama – Sunway City. Kan best kalo ada TGV ke, GSC ke. Takyah giΒ  jejauh (Padahal Cathay Cineplex, Cineleisure taklah jauh pun. Hiks!). Walaupun tak best, acara bergambar adalah wajib!


Kat restoran apetah ni..tapi lampu dia lawa


Ya Allah dagu gua!


Cantekkan lampu dia?


Bajet kiut..Ceh!


Sukela lampu-lampu dia..


Hoye hoye!!


Motip cangkuk tengkuk aku?

Selepas dah boring kat Sunway Giza, kami meneruskan dengan acara yang paling ditunggu-tunggu iaitu karok!! Dengan cargass kami menuju ke Giant Kota Damansara sebab kat situ ada karoke jamban. Satu lagi RM1. 10 lagu dapat free 3 lagu. So, kami bayar RM20. Hape lagi, melalak lah tiga orang manusia ni 26 lagu. Mengalahkan buat konsert. Tapi seronot sangat. Release tension! (Tension ape tatau). Kami melalak dari pukul 9 sampai 11 malam. Enjoy giler!!

Sekian saja cerita saya yang bertajuk Sehari Bersama Hosmet. πŸ˜‰