Ujie Situ Sana Sini

Aku Hidup Kerana Cinta…Cinta Allah, Cinta Keluarga, Cinta Kekasih

Hari Sabtu lepas akak balik Kuala Selangor sebab anak sepupu (anak buah) akak sambut besday. Walaupun sedara mara je yang ada, kecohnya macam kenduri satu kampung.

Ni la budaknye…

Aiman

Kek Boboiboy

Dalam banyak-banyak anak buah akak, Aiman sorang je yang panggil akak “Kak Ujie“. Sepatutnya dia kena panggil Cik Ujie la kan. Oleh kerana Aiman telah menjadikan akak rasa muda, maka mari kita bagi dia hadiah.. Hik hik.. Ni hadiahnya..

Pedang berlampu yang akak beli kat i-City..

Happy je budak ni dapat pedang berlampu. Siap ada bunyi-bunyi lagi konon-konon tengah berlawan. Idokle mahal beno. Tapi yang penting dapat gembirakan hati dia..

Bila sebut pasal hadiah ni, teringat pulak masa masih kat sekolah rendah dulu. Kalau cikgu maktab datang buat praktikal kat sekolah, bukan main suka lagi. Lepas tu, bila cikgu tu dah habis praktikal dan kena masuk balik maktab masing-masing, mulalah sorang-sorang jadi sedih. Yelah, biasanya cikgu-cikgu maktab yang datang ni lawa-lawa dan hensem-hensem. Bila dorang blah, pemandangan kat sekolah menjadi lesu semula. Boleh? Heehee..

So, sebagai menghargai jasa dorang selama 3 bulan tu, kita kenalah bagi hadiah. Untung-untung dorang ingat kat kita dan selalu hantar surat. Dan berdasarkan analisa akak sendiri, hadiah paling legend yang mendapat tempat pertama untuk dibagi kat cikgu maktab ialah…. Tak lain tak bukan…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ye.. Pen Kilometrico. Sebatang kalau tak silap 35sen. Tiga batang sehengget. Pen merah kena bagi lebih sebab senang cikgu guna nak tanda buku.. Huhu..

Hadiah paling legend di tempat kedua, ketiga dan keempat jatuh kepada…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Tisu kotak

Sabun kotak

Ubat nyamuk

Cuba perhatikan.. Apakah persamaan ketiga-tiga hadiah di atas? Mengapakah agaknya hadiah-hadiah ni menjadi pilihan? Ye.. Sebab dia dalam kotak. Lantaklah kalau isi dia sabun ke, ubat nyamuk ke, tisu ke.. Asalkan kotak.. Senang nak balut. Nanti hadiah tu akan jadi lawa je bila dah dibalut. Bley? Heehee.. Elleh, jangan nak tipu la.. Uols pun mesti ada buat macam ni gak. Mujur gak bagi hadiah-hadiah ni.. Kalau yang ni sape nak jawab?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kotak Sanita

 

Rebah tepi tong sampah!

 

Keji tak tajuk dia? Ofkos keji sebab ni cerita bulan 5 aritu masa besday saya yang ke – 33! Apa??!! Tua??!! Ada aku kesah? Hak hak..

Petang 19hb Mei tu, saya ada training kat Wangsa Maju sampai la ke malam. Saya gerak balik ke Kota Damansara lebih kurang pukul 11. Rakan saya E** dah pesan dari siang tu, soh datang singgah rumah dia dulu.  Sampai je kat umah dia, taraaaa… mak dapat hadiah besar uols! TQ untuk kawan-kawan yang bagi hadiah ni..

Aksi biasa… Girang menerima hadiah pertama!

Sampai je rumah, saya tengok hosmet saya Nadia dan Ayang dah membuta. Tapi lampu terbukak terang benderang! Motip?? Rupanya dorang pura-pura tido, konon-konon tak ingat besday saya. Keji! Tapi lepas tu, dorang bangun sambil gelak-gelak dan bagi hadiah.

Nadia bagi kasut. Nak pakai raya nanti la! Abaikan kaki kering macam nenek kebayan ittew..

Belt kaler merah ni Ayang yang bagi..Lawa sangat!

Pagi tu pulak, Kak Safinaz dah culik saya bawak pegi sarapan kat Kelab Rekreasi Tentera Udara (KRTU), Subang. Dia bagi saya hadiah rantai.

Terus pakai rantai yang dia kasi

Kak Safinaz – tukang belanja breakfast! Tq akak..

Besday girl. Haktuihh!! Haha..

Lepas tu saya meneruskan aktiviti macam biasa. Pegi ofis dan buat keje sikit. Petang tu pulak, sorang lagi member – si PP Buah Setoi nak belanje makan pulak. Kali ni kita ke Nandos. Yang bestnya, masa tengah makan tu, PP tu kata nak pegi toilet. Saya pun ok jelah, makan sorang-sorang. Tak lama lepas tu, saya dengar lagu Happy Birthday berkumandang. Saya pun tengok satu grup amoi depan meja saya. Saya cakap dalam hati, “Ooo…ada yang sama birthday dengan aku rupanya”. Sekali, budak-budak Nandos datang kat meja kitorang sambil bawak kek dan lilin. Laa..rupanya si PP tu buat surprise untuk saya. Konon-konon nak pegi toilet, rupa-rupanya dia berpakat dengan budak-budak Nandos. Haha, tanjat boboi but I loike!

Yeay! Dapat makan kek dengan aksi muka mintak penampar

Acara sambutan besday saya diakhiri pada malam itu dengan makan kek sekali lagi. Diraikan oleh geng havoc yang masih dikontek.

Tiga jari menunjukkan umur 33. Matila dah kertu!

Comel kan kek ni?

Untuk hadiah diri sendiri pulak, saya beli purse baru menggantikan purse lama yang dah macam hape je.

Mengucapkan selamat tinggal kepada purse lama, selamat datang kepada purse baru!

Purse lama kaler coklat, purse baru kaler itam

Kasi close up purse baru ahkak…

Oh ya, terlupa plak nak tunjuk hadiah dalam kotak yg geng havoc bagi tu… Taraaaaa…..

Mixer!!!! Hahaha dah dirasmikan dah masa buat kek aritu

Sekian saja entry tertunda bapak lama ni.. Tengkiu kepada member-member yang ingat besday saya. Dah la ingat, pastu bagi hadiah plak. Terharu mak! Ok, nantikan update entry tertunda seterusnya.. Tapi tatau bila. Kah kah…